UFC 3

Bijna elke sport heeft ondertussen zijn eigen videogame, wat niet wil zeggen dat er uiteraard steeds ruimte is voor verbetering. EA besloot daarom zijn UFC-reeks voor een tijdje in de vriezer te steken en nu flink uit de hoek te komen met onder meer McGregor, een van de meest besproken sporters van het afgelopen jaar, op het hoesje van UFC 3.

 
De geteste versie is de PS4-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


UFC hoeft als sport nog maar weinig introductie, daar iedereen wellicht ondertussen heeft gehoord van de vuilgebekte Ierse McGregor. Hij heeft geholpen om de hype rond UFC, dat in principe worstelen, kickboxen en boksen combineert, te vergroten en dus ook EA een handje te helpen, dat dit jaar besloot met UFC 3 op de proppen te komen. Verwacht echter weinig vernieuwing qua gameplay, daar men vooral aandacht heeft besteed aan het oppoetsen van de mechanics (je speler beweegt vlotter, meer realistisch) en het uitbreiden van de singleplayer. Zo kan je niet alleen langer schoppen, slaan en iemand in een grapple beweging nemen om vervolgens voor de countdown te gaan, maar is het ook mogelijk om via een combinatie van knoppen andere bewegingen (al dan niet specifiek voor een bepaalde vechter) uit te voeren, zoals een uppercut of vliegende kniestoot. Dit alles heeft een impact op jouw uithoudingsvermogen, dus probeer nooit teveel aanvallen na elkaar uit te voeren of voor je het weet lig je door een welgetimede counter zelf tegen het octagon.UFC 3 is geen gemakkelijke game wil je alles onder de knie krijgen, maar gelukkig kan je voldoende oefenen met de carrièremodus waarbij je je eigen vechter kan aanmaken en gaan voor G.O.A.T. (ofwel the greatest of all time). Het is aan jou om je bij een gym aan te sluiten, te trainen en zelfs te sparren om moves bij te leren om dan via het maken van reclame (met beperkte budget beschikbaar) genoeg interesse te wekken voor je volgende kamp. Doe je het goed, dan kom je match na match dichter bij die titel als G.O.A.T., wat dan ook het uiteindelijke doel is van de carrièremodus. Ben je dit even beu, kan je natuurlijk ook nog altijd online de concurrentie opzoeken, maar daar ligt de lat wel serieus hoger.

Graphics & Sound


EA weet dankzij de Ignite-engine die onder de motorkap van UFC 3 bromt heel wat moois op het beeld te toveren. De vele UFC-vechters uit de game zien er dan ook adembenemend uit en kennen veel detail, waaronder tatoeages, en ook het aantal grafische glitches is tot een minimum beperkt in tegenstelling tot vorige edities. De soundtrack kon helaas wel iets beter, als we kijken naar andere EA-titels, en ook het commentaar mocht uitgebreider. De vele stiltes die soms vallen, doen de game immers weinig goed.  Conclusie


Ben je fan van UFC of van een van de mannelijke of vrouwelijke vechters en heb je tijd om de mechanics onder de knie te krijgen alvorens op je bek te gaan in de offline- en online modi, dan is UFC 3 zeker iets voor jou. Anderen die weinig kaas van de sport hebben gegeten en enkel wat kniestoten of rake klappen willen uitdelen, die laten ook best deze iteratie opzij liggen.

Pluspunten


  • Waarheidsgetrouw
  • Goed uitgebouwde modi


Minpunten


  • Grapples zijn moeilijk te beheersen
  • Doodse momenten
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

UFC 3

Release
vr 02 feb, 2018
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
EA Sports
Ontwikkelaar
EA Sports

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
7/10
Duur
8/10