Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory

Digimon, gotta catch 'em all? Of was dat een andere franchise? Als je op zoek bent naar een spel waar je digitale wezens kan vangen, trainen en ermee vechten. Dan is deze Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory misschien iets voor jou.De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Heb je nog nooit een Digimon game gespeeld, of nooit naar de animatiereeks gekeken? Geen nood, want deze game legt je alles in geuren en kleuren uit. De eerste drie uur van het spel wordt het volledige verhaal aan jou verteld, in zekere zin dan. Als je mee wilt zijn, zal je veel moeten lezen. De stemmen zijn nog steeds in het Japans, enkel de overvloed aan tekstvakken zijn in het Engels.

In deze Digimon game kruip je in de huid van Keisuke. Zijn EDEN-account is gehackt en hij gaat op zoek naar de dader om zijn account terug te krijgen. Dit zowel in EDEN, een digitale wereld waar je met digimon kan vechten, en de echte wereld, waar je vooral boodschappen ... en niets met Digimon kan doen. Waarom je in de echte wereld moet rondlopen is mij niet echt duidelijk, vooral omdat je daar geen digimon kan vangen. De eerste uren spendeer je ook bitter weinig tijd in de digitale wereld, met als gevolg dat het veel te lang duurt voor je jouw eerste Digimon kan vangen.

Het verhaal volgt hetzelfde stramien van Digimon Story Cyber Sleuth. In de echte wereld moet je allerlei zaken oplossen om vooruitgang te maken in het relaas. Deze worden je opgelegd door een hackersgroep die je willen helpen in de zoektocht naar de hacker van jouw account. Door die zaken op te lossen, verdien je respect en helpen zij je verder gaan in EDEN.
Gameplay


Digimon Story bestaat eigenlijk uit twee soorten games. Het eerste aspect is eigenlijk een interactief tekstavontuur, een soort jRPG waarbij je op zoek moet gaan naar hints in de wereld en regelmatig dingen van een boodschappenlijstje moet gaan halen. Door de manier waarop het verhaal gebracht wordt, moet je hints halen uit de gesprekken en word je niet echt in bepaalde richting geduwd. Hierdoor ga je vaak verschillende locaties af, op zoek naar interactieve onderdelen die je verder helpen bij je zaak.

Daarnaast heb je de digitale wereld, EDEN. Dit speelt eerder als een echte turn-based actie RPG. Je doorloopt verschillende levels, waarbij je Digimon tegen het lijf loopt die je kan vangen, trainen en combineren tot andere Digimon. Je komt ook andere trainers tegen die je uitdagen tot een gevecht. Dit gebeurt op de klassieke manier, turn-based-gewijs. Ieder om beurt kan kiezen wat zijn Digimon doet: aanvallen, verdedigen of een item gebruiken. Je Digimon kunnen levellen, waardoor ze betere offensieve en defensieve bewegingen kunnen leren.Graphics & Sound


Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory is een spel dat je zowel op PlayStation 4 als op PlayStation Vita kan spelen. Ja, dat lees je goed. Er worden nog games op de Vita uitgebracht. Op grafisch vlak loopt het spel dan ook een paar jaar achter. Naast de mindere graphics halen de makers nog iets uit de oude doos, iets wat heel populair was begin jaren 2000, namelijk vaste camerahoeken. Naar mijn mening een serieuze doorn in het oog.

Het verhaal wordt op een klassieke manier gebracht, met een overvloed aan tekstvakjes, waarbij de personages mechanisch op de achtergrond bewegen. Erg meeslepend is het niet. De omgevingen waarin je rondloopt, bevatten jammer genoeg ook niet veel variatie. De stad ziet er grotendeels hetzelfde uit en de digitale wereld, Eden, bestaat vooral uit vele tinten blauw en rood. Gelukkig is er wel een grafische pluspunt, de Digimon. Deze zijn gevarieerd en goed geanimeerd.
Net als de vorige Digimon game, maakt ook deze gebruik van Japanse stemmen. Als je het verhaal wil volgen zal je dus veel mogen lezen. De tekstvakken bevatten gelukkig wel Engelse teksten.

Conclusie


Als ik een Digimon spel in huis haal, dan verwacht ik dat ik na een half uur bezig ben met het vangen van Digimons, om ze daarna te trainen en ermee te vechten. Jammer genoeg legt Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory de nadruk op het verhaal, waardoor het spel eerder aanvoelt als een interactief tekstavontuur dan een turn-based actie RPG. De eerste drie uur heb ik vooral op X gedrukt om de stroom aan tekst weg te krijgen en ben ik enkele keren boodschappen gaan doen. Waarom?? Waar zijn de Digimon? Die zijn wel aanwezig, maar laten veel te lang op zich wachten.

Pluspunten


  • Poke..., euh Digimon verzamelen
  • Trainen en vechten met je Digimon


Minpunten


  • Veel te veel opgeblazen extra's
  • Onnodige langdradig verhaal
  • Te veel vervelende "missies" waar je gewoon boodschappen moet doen
  • Vaste camerahoeken, serieus? In 2018?
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
6/10
Grafisch
5.5/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory

Release
vr 19 jan, 2018
Genre
RPG
Platform
ps4 vita
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
6/10
Grafisch
5.5/10
Geluid
7/10
Duur
8/10