Monster Hunter World

Monster Hunter World is de nieuwe iteratie in de reeks. Gaan wij online een potje jagen of niet? Dat lees je hier!De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Jij bent een nobele onbekende, onderweg met de Vijfde Vloot naar de Nieuwe Wereld, en, net zoals het grootste deel van het gezelschap, ben je een jager die onderzoekers en leiders moet helpen om het nieuwe continent leefbaar te maken. Je reis wordt echter abrupt onderbroken wanneer er een vulkanisch eiland opduikt, en vooral wanneer dit eiland een monster blijkt te zijn! Je stort neer, maar vindt gelukkig je weg naar het kamp in de Nieuwe Wereld. Aan werk is er geen te kort, want je moet al snel gebieden vrijwaren van de inheemse fauna, om nieuwe kampen op te zetten, onderzoekers te begeleiden, nieuwe dieren en gebieden te ontdekken, maar vooral, om te jagen!

Let the hunt begin!Gameplay

   
In het begin van het spel word je als het ware overspoeld door verschillende mogelijkheden en missies. Het begint al met het aanmaken van een personage en diens palico, een katachtig wezentje dat het hoofdpersonage bijstaat in raad en daad. Eens aangekomen merk je de verschillende gelaagdheden van het spel. Er staat een grote smidse, om wapens en uitrusting te vervaardigen; er verblijven een hoop wetenschappers die van je verlangen dat je ongeveer alles van de Nieuwe Wereld onderzoekt; en, ten slotte, neem je nog bevelen aan van de commandant van dienst die je op weg zet om de hoofdmissies te starten.You are not alone


Astera - het hoofdkamp - doet dienst als online hub voor maximaal 16 spelers. Je kan simpelweg een lobby vervoegen, of je kan een nieuwe starten waarbij je dan je vrienden eventueel kan uitnodigen in een Squad, wat het equivalent is van een clan in de meeste online games.SOS - to help, or not to help


Na het kiezen van een queeste - die je al dan niet al eens vervolledigd hebt - moet je op onderzoek gaan om het betreffende monster te vinden. Dit doe je veelal door voetsporen, uitwerpselen, slijm, en dergelijke meer te onderzoeken. Heb je dat welbepaald type monster voldoende onderzocht - heb je dus voldoende sporen gevonden - dan zullen jouw Scout Flies je op weg zetten naar je doelwit. Deze Scout Flies zijn een handig hulpmiddel in de wereld van Monster Hunter World. Je kan ze gebruiken om te zien welke objecten of sporen er in je omgeving zijn, en waar ze zich bevinden. Wanneer je het monster gevonden hebt, is het natuurlijk de bedoeling dat je dit doodt, of vangt met je net. Dat doe je door gebruik te maken van je geselecteerde wapen, eventueel je slinger, vallen die je gebruikt, en dergelijke meer. Eens het monster verzwakt is, begint het te manken en te zoeken naar een schuilplaats. Het is dan aan jou dan om het monster te volgen, of in het slechtste geval, opnieuw te vinden. Wanneer blijkt dat het monster te sterk voor jou is, kan je een SOS-pijl de lucht insturen waarop andere spelers je queeste kunnen vervoegen, om dit hopelijk tot een goed einde te brengen.

Wanneer je een queeste kiest, kan je er ook zelf voor kiezen om te antwoorden op een SOS-oproep, of je kan op expeditie gaan. Hiervoor moet je wel eerst expedities selecteren bij de onderzoekers die zich in het kamp bevinden. Dit is trouwens een goede manier om aan verschillende materialen, en valuta te raken.Crafting, and a Lot Of It


De mogelijkheden binnen de wereld van Monster Hunter World zijn uitgebreid. Het begint al met het uitrusten van je hoofdwapen. Je krijgt de keuze uit maar liefst 14 (!) verschillende wapens, en alle types reageren op een andere manier. Heb je het eerder voor snelheid, of eerder voor kracht? Hou je liever van het lange-afstandswapen, of kies je eerder voor iets dat bij jouw andere uitrusting past?

Heb je al wat monsters gedood, of wat mijnen ontgind, dan kan je terecht bij de plaatselijke smidse. Hier kan je, van het materiaal dat je ontgonnen of gevonden hebt, meestal in combinatie met materiaal dat je uit monsters snijdt, een nieuwe uitrusting maken die je verdediging een boost geeft, en hetzelfde doet, of net niet voor elementale aanvallen. Heb je een wapen en uitrusting dat je voorkeur geniet? Dan kan je dit een aantal maal opwaarderen zodat je er weer wat beter voor staat.

Naast de wapenuitrusting en de verdediging zal je ook in staat zijn om van allerhande objecten zoals noten, planten en zelfs uitwerpselen, medicijnen, munitie en vallen te maken. Gelukkig veranderen sommige items, zoals de geneeskrachtige kruiden, ad hoc in medicijnen, want soms heb je er meer nodig dan verwacht.I’m going on an Adventure!


Het mag gezegd worden dat de wereld van Monster Hunter vrij imponerend, en in het begin vooral overdonderend is, vooral door de vele opties die je al dan niet kan benutten. De wereld voelt ook ‘nieuw’ en onaangetast door de mens aan. Wanneer je de queesten alleen aanvat krijg je het gevoel alsof jij de eerste bent die de verschillende gebieden betreedt. De fauna en flora groeit en leeft in dichtbegroeide junglegebieden, uitgestrekte woestijnen en grote, verraderlijke moerasgebieden. Wanneer je het eerst die T-Rex lookalike aanpakt, of dat groot monster dat blijkbaar uit steen bestaat, vangt, voel je je heer en meester in deze ongerepte wereld.Graphics & Sound


En de lofzang gaat door, vooral wanneer het over het grafische aspect gaat. Alles loopt zeer vloeiend op onze PS4 PRO, zonder framedrops, en vooral zonder laadschermen wanneer je tussen gebieden wandelt. Waar gamers dan weer minder blij van kunnen worden, is het beperkte aantal tekstvakken in het spel. Hier hadden de ontwikkelaars wel makkelijk een mouw aan kunnen passen, dus het is een raadsel waarom ze dit niet gedaan hebben.

Deze game heeft een bepaald ‘Final Fantasy’-sfeertje rond zich hangen qua vormgeving en vreemde wezens, en doet hetzelfde op auditief vlak. Zacht op de achtergrond, en totaal niet storend, luisteren we naar de eerder Aziatische geluidjes.

Conclusie


Monster Hunter World is een spel geworden om U tegen te zeggen. Deze reviewer heeft de voorgaande edities niet gespeeld, dus vergelijken met de andere iteraties uit de reeks ging niet. Wel kunnen we besluiten dat de wereld van Monster Hunter World schitterend weergegeven wordt, en dat de vele opties qua uitrusting, dus ook het vangen van je monster legio zijn. Gamers die deze game aanschaffen zullen vele tientallen en misschien zelfs honderden uren aan de slag kunnen met deze game, vooral als er nog wat vrienden in hun squad zitten.

Pluspunten


  • Voelt echt aan als een nieuwe wereld
  • Keuze genoeg
  • Grafisch zeer sterk


Minpunten


  • Opties soms te overweldigend
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

Monster Hunter: World

Release
vr 26 jan, 2018
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Capcom
Ontwikkelaar
Capcom

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10