The Inpatient

Wanneer Sony een tijd geleden had aangekondigd dat er een prequel in de maak was op het fantastische Until Dawn, maar dan exclusief voor PlayStation VR, konden we niet wachten tot release. Is The Inpatient echter het wachten waard geweest?De geteste versie is de PS4-versie met 2 Move-controllers.

Verhaal


Zoals de trailers meermaals hadden prijsgegeven, speelt The Inpatient zich welgeteld 60 jaar af voor de gruwelijke gebeurtenissen in Until Dawn. Als patiënt van het Blackwood Pines Sanatorium heb je het moeilijk te herinneren wie je precies bent en vooral waarom je daar precies gevangen zit. De plaatselijke dokter probeert je te helpen door je te behandelen, maar wanneer een tweede persoon in je kamer wordt gegooid, begin je te beseffen dat er meer aan de hand is. Via in-game events, die je vaak herinneringen teruggeven, of nachtmerries, kom je meer te weten over wat er zich allemaal in het gesticht afspeelt én wat jouw rol in dit alles is. Hoe alles afloopt, hangt immers zoals in Until Dawn ook af van jezelf en de keuzes die je doorheen het verhaal neemt. Butterfly effect en zo…

Gameplay


Bij het opstarten van de game heb je de keuze om te opteren voor het gebruik van twee Move-controllers (dat sterk onze voorkeur genoot) of de DualShock-controller. Wees echter voorzichtig met je set-up, want van zodra je camera deze niet meer opmerkt, verschijnen er icoontjes in beeld die het je erg lastig  zullen maken. Eenmaal dit obstakel overwonnen, zal je opmerken dat The Inpatient het vooral moet hebben van de dialogen die worden gevoerd, de keuzes die je af en toe moet maken en de jump scares.Rondwandelen en af en toe een object bekijken; meer actie hoef je immers niet te verwachten. Een echt probleem zou dat niet zijn geweest, maar wetende dat een Resident Evil 7 de lat enorm hoog wist te leggen, is het logisch dat horrorfans enorm teleurgesteld zullen zijn. Na twee uur gamen is het ook reeds voorbij, waarna je de game nog eens kan herspelen om eventueel andere keuzes te maken indien gewenst. Helaas is het verhaal niet alleen te kort om te overtuigen, maar is het gewoon ook te beknopt om echt ooit interessant te zijn.

Graphics & Sound


Ontwikkelaars die exclusief voor Sony’s paradepaardje programmeren weten meestal heel wat uit de PS4 te halen en ook bij The Inpatient is dat niet anders. Het is ongetwijfeld een van de mooiste VR-titels tot nog toe en kan, door het gebrek aan actie, zo heel wat goed maken naast de gekende beangstigende geluiden die de game rijk is.

Conclusie


Hoewel The Inpatient er in het begin als een veelbelovende VR-titel uitzag, kunnen we niet anders dan concluderen dat het verhaal gewoonweg te kort was voor een game van 40 euro. Horrorfans én liefhebbers van Until Dawn zullen ongetwijfeld op hun honger blijven zitten, dus bezint eer ge begint, wil je deze aan de volle pot aanschaffen.

Pluspunten


  • Intrigerende plottwists
  • Visueel mooi


Minpunten


  • Enorm kort
  • Teleurstellend verhaal
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
5/10

The Inpatient

Release
za 20 jan, 2018
Genre
VR
Platform
ps4
Uitgever
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar
Sony

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
5/10