Assassin's Creed: Origins - The Hidden Ones

The Hidden Ones is de eerste verhalende uitbreiding van Assassin's Creed: Origins. Keren we graag terug naar het oude Egypte, of kijken we eerder uit naar de remake van Rogue? Dat lees je hier!

 

Verhaal


Opgelet, onderstaande tekst bevat spoiler voor het hoofdverhaal. Ben je hier nog niet klaar mee, lees dan verder op eigen risico!

Op het einde van het Origins-verhaal had onze vriend Bayek het niet gemakkelijk: de vijanden overwonnen, en zijn geliefde verliet hem om in cognito een bureau van 'De Onzichtbaren' te stichten in Rome. 'The Hidden Ones' speelt zich vier jaar na dit afscheid af, en de Onzichtbaren - de voorlopers van de sluipmoordenaars - zijn gegroeid en hebben al menig rekruteringskantoor opgericht, waaronder in het Sinaï-gebied. Dit gebied wordt onderdrukt door de Romeinse Rufio, samen met zijn drie luitenants. Het doel lijkt duidelijk, niet?Gameplay


Samen met deze DLC krijg je een nieuw gebied voorgeschoteld, verdeeld in drie kleinere stukken en een zeegebied, en deze van level 40 tot 45. Eén van de leukere accessoires die je krijgt is een nieuwe klederdracht, die sterk doet denken aan onze hedendaagse sluipmoordenaars.

Een nieuw aspect op vlak van gameplay is het gebruik van de touwen waarmee Bayek naar lager gelegen gebieden sneller kan glijden (vergelijkbaar met Ezio in zijn Revelations-verhaal destijds). Verder is het een typische uitbreiding op de game. Er zijn onder andere veel nieuw te ontdekken locaties, met daarin een hoop vijanden om te verslaan. Daarnaast krijg je weer te maken met het voetvolk dat gebruik wil maken van de diensten van De Onzichtbaren, en schermutselingen die de aandacht van Bayek vragen. Uiteraard krijg je op het einde enkele bijpassende beloningen.Conclusie


Deze uitbreiding is een leuk vervolg op het hoofdverhaal en biedt meer inzicht in personages die de revue gepasseerd zijn. Voor amper tien euro krijg je er misschien een ietwat klein gebied bij, maar daar is wel een hoop te doen! Neem daarbij nog de leuke assassin's-outfit en de fan van de reeks hoeft niet te twijfelen!

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
10/10
Duur
8/10

Assassin's Creed: Origins

Release
vr 27 okt, 2017
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
10/10
Duur
8/10