Vesta

Vesta is een puzzelgame over een zesjarige meisje die met haar twee vrienden probeert te ontsnappen uit een mechanisch doolhof. Zal deze game het einde van het doolhof halen, of eeuwig erin blijven ronddwalen?De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


In deze game spelen wij als Vesta, een jong meisje die in een ondergronds, mechanisch doolhof woont. Met behulp van haar vrienden Bot en Droid probeert Vesta zich een weg uit het doolhof te vinden. Dit doet het trio door puzzels op te lossen. Uiteraard zijn er ook vijanden aanwezig die ons trio proberen tegen te houden. Het doolhof bestaat uit 36 puzzels (inclusief 4 eindbazen) verdeeld over 4 hoofdstukken. Aangezien het verhaal meer een setting weergeeft dan het een "echt" verhaal is, krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de overige delen.Gameplay


Vesta is een traditionele puzzelgame die we vaker hebben gezien. De game kent geen ingewikkelde knoppencombinaties en is snel onder de knie te krijgen. Elke puzzel speel je met Vesta en Droid. Met deze twee personages dien je elke puzzel tot een goed einde te brengen. Het wisselen tussen Vesta en Droid verloopt lekker soepel.

Puntje van kritiek is dat de besturing soms wat precisiewerk vereist wat voor enige, kortdurende frustratie kan zorgen. Een voorbeeld hiervan is dat je op een gegeven moment met Droid Vesta over een afgrond dient te gooien. Als je ook maar iets afwijkt van de juiste plek, dan valt Vesta dus in de afgrond en kan je het level weer opnieuw spelen.De game kent een korte speelduur. Zo kreeg ik, als koele minnaar van het puzzelgenre, het voor elkaar om de game in zes uur volledig uit te spelen! Deze speelduur kan je verlengen doordat elk level afzonderlijk opnieuw te spelen is via het hoofdmenu. Op deze manier kan je gemiste verzamelobjecten alsnog verzamelen. Overigens hebben deze verzamelobjecten geen invloed op de gameplay.

Graphics & Sound


Vesta heeft een cartoonachtige stijl. De kleuren in Vesta zijn mooi helder en voor een kleine game ziet het er geweldig uit. Tijdens het puzzelen is er een melodietje op de achtergrond dat redelijk rustgevend is en niet voor irritatie zorgt. De geluidseffecten zijn ook van een goed niveau.Conclusie


Vesta is een leuke puzzelgame die door iedereen goed is op te pakken. Vesta ziet er verzorgd en afgerond uit en zo speelt het ook. Mocht je Vesta, gezien de korte speelduur, ooit tegenkomen voor een zacht prijsje, dan is het zeker geen verkeerde aankoop.

Kleine notitie voor de ďtrophy huntersĒ onder ons. Vesta is er in twee varianten, een fysieke Limited Edition versie en de digitale versie uit de PSN Store. De fysieke versie - die enkel beschikbaar is in AziŽ - kent een platinum trofee, terwijl de digitale versie alleen uit bronzen trofeeŽn bestaat.  

Pluspunten


  • Goed te doen voor degene die niet veel puzzelgames spelen
  • Grafisch helemaal niets mis mee


Minpunten


  • Korte speelduur
  • Besturing vereist soms erg veel precisie
Reviewer: Vinsanity
Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10

Vesta

Release
di 16 jan, 2018
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
eastasiasoft
Ontwikkelaar
Final Boss

Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10