Minecraft: Story Mode - Season 2

De avonturen van Jesse en zijn vrienden gaan verder in het tweede seizoen van Minecraft: Story Mode seizoen 2. Welke euvels zullen zij nu tegenkomen en hopelijk overwinnen?

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Het gaat goed met Jesse en zijn vrienden! Jesse heeft de leiding genomen over Beacontown, omwille van zijn heldenstatus. De groep wordt echter uit elkaar getrokken omdat Axel en Olivia, ook omwille van hun status, uitgenodigd worden door andere steden, en daarop ingaan. Lucas en Petra blijven achter, alhoewel Petra het avontuur mist. Zij nodigt Jesse uit om op onderzoek te gaan in een ondergrondse mijn, waar Jesse een speciale handschoen vindt. Deze handschoen is speciaal omdat er een portaal verschijnt waaruit zombies en meer gedrochten komen, wanneer Jesse deze aanraakt. Die handschoen is bovendien blijkbaar permanent bevestigt aan Jesse's hand. In Beacontown is er een nieuwe winkel open, die uitgebaat wordt door een beroemde avonturier: Jack. Hopelijk weet hij raad!Jesse daalt af in een onderwatertempel om van die vervelende handschoen af te raken, en er wordt veel gepraat over de 'Admin', een schijnbaar onsterfelijk, almachtig wezen dat de aarde zelf vorm gegeven heeft. Eens aangekomen in de tempel lijken zij de Admin gevonden te hebben, en die is allesbehalve vriendelijk. Heeft Jesse het in zich om te ontkomen of niet? Dat ondervind je in dit tweede seizoen van Minecraft: Story Mode.

Gameplay


De gameplay van een Telltale-game is ondertussen bekend bij het grote publiek. De nadruk ligt eerder op het verhaal en behalve af en toe iets zoeken, bestaat de game uit QTE's (Quick Time Events). Toch slaagt Telltale er telkens in om toch één of andere wijziging aan te brengen ten opzichte van hun voorgaande games.

Op die manier is er in deze game een grote, en directe, invloed op de keuzes die je maakt. Deze zijn veel aanwezig en verhogen ook de herspeelwaarde van deze game. Kies je ervoor om bijvoorbeeld het gevecht aan te gaan, of kies je ervoor om een weg naar binnen te zoeken sluipgewijs? Dit is slechts één van de vele keuzes die je moet maken.
Een ander aspect wat de speelduur verlengt zijn de vele bouwwerken die je kan maken. In elke episode mag je je minstens eenmaal aan een dergelijk geval verwachten. Je krijgt een 3D-plekje, en een hoop bouwmateriaal om een standbeeld of één of ander monument mee te maken. Is dit echter niets voor jou? Geen probleem, dan bouw je gewoonweg niets en ga je verder met het spel. Een ingrijpend effect of je wel of niet bouwt, zit niet in het spel geprogrammeerd, tot groot jolijt van ondergetekende, want met het bouwen op zich heb ik weinig voeling.

Episode 4 Bug


Waar ik daarentegen minder vrolijk van werd is episode 4. Na het installeren wou het spel niet uit het laadscherm geraken, dit met vele pogingen, varianten, en zelfs op verschillende consoles. Na het contacteren van de helpdesk van Telltale, en wat heen-en-weer gemail was de oplossing eigenlijk vrij simpel: stel de systeemtaal in op Engels. Er werd me ook medegedeeld dat zij op de hoogte zijn van het probleem en dat ze eraan werken. Dit zal waarschijnlijk vrijgegeven worden met de uitbreiding die er, gezien het einde, wel zit aan te komen - al is dit op dit ogenblik van schrijven speculatie.

Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak kunnen we enkel en alleen maar de opsomming van het eerste seizoen herhalen, alsook diens scores: voldoende voor dit type game, maar niet echt iets dat er bovenuit steekt.

Conclusie


Het verhaal van deze game is best te pruimen en een pak meeslepender dan dat van seizoen 1. Telltale tracht ook de invloed van keuzes te vergroten en doet dit prima, al verandert er weinig aan het hoofdverhaal. Toch biedt de game daardoor een hogere herspeelwaarde. Aan de andere kant is er jammer genoeg een bug in het systeem, die ondertussen wel al opgelost mocht zijn, gezien de vierde episode nu toch al een tijdje beschikbaar is. Denk eraan dat als je dit spel aankoopt, je de systeemtaal in het Engels zet!

Pluspunten


  • Leuk verhaal
  • (kleine) Nieuwe insteek omtrent keuzes


Minpunten


  • Grote bug
  • Audiovisueel matig
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10

Minecraft: Story Mode - Season 2

Release
di 11 jul, 2017
Genre
Point And Click
Platform
ps4
Uitgever
Telltale Publishing
Ontwikkelaar
Telltale Games

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10