Steep: Road to the Olympics

Vorig jaar was Steep een oerdegelijke wintersport game. Deze winter pakt Ubisoft uit met een extra uitbreiding, geÔnspireerd op de Olympische Winterspelen. Of het eentje is om in huis te halen, dat lees je hier.De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Vorig jaar waren we verheugd om terug een wintersportspel te kunnen spelen. Deze extreme sportgame kreeg dan ook een welverdiende 88. Wie de seizoenspas kocht kreeg nog wat extra content, maar deze wist ons niet te overtuigen. De Olympische spelen-uitbreiding valt jammer genoeg buiten de seizoenspas en kost maar liefst 29.99 euro. Gelukkig krijg je er wel een heleboel extra content bij.

In februari 2018 vinden de Olympische Winterspelen plaats in Pyeongchang, Zuid-Korea en daar speelt Steep op in. Als snowboarder of skiŽr ga je aan de slag en neem je deel aan allerlei events om je te kwalificeren voor de Winterspelen. Deze nemen plaats op authentieke banen in Zuid-Korea, zoals deze op de Olympische Spelen te zien zullen zijn. De namen van professionele skiŽrs en snowboarders komen ook te voorschijn op het scorebord, maar zie je niet echt op de piste, enkel in voorfilmpjes.

Eenmaal je de DLC opstart, kies je een personage en een land (ook BelgiŽ en Nederland zijn van de partij). Met dit personage speel je dan de verschillende events. Je kan, jammer genoeg, geen aanpassingen doen aan het personage of kiezen uit een echte professionele sporter. Aan de eigenlijke gameplay is er niets veranderd, om niet in herhaling te vallen verwijs ik hiervoor naar de originele review van Steep.Zoals de meeste games tegenwoordig, speelt deze game zich af in een open wereld. Naar mijn menig hoeft dit niet bij sportgames, zeker niet als je deelneemt aan een reeks van events. Gelukkig kan je bij de Road to the Olympics de verschillende events na mekaar spelen, zonder dat je zelf op zoek moet gaan naar het juiste event. Tenminste zolang je het spel niet afsluit. Bij mijn tweede speelsessie wou ik mijn Olympische kwalificatie verderzetten, maar vond ik mijn laatste event niet meer terug. In het menu staat er nergens een optie om je voortgang verder te zetten. Je moet dus op de gigantische witte berg op zoek gaan naar het juiste evenement. Na zeven events uit te proberen, had ik eindelijk het juiste event gevonden en kon ik terug verdergaan.

Welke extra content mag je nu verwachten voor 29.99 euro? Van de vier sporten die Steep origineel bevatte worden er maar twee op de Olympische spelen gespeeld, skiŽn en snowboard. Paragliding en met een vleugelpak naar beneden vallen, ga je dus niet doen in deze DLC. De events bieden wel heel wat variatie. Naast de halfpipe en freestyle met grind obstakels kan je nu ook slalommen aan hoge snelheid of gigantische sprongen maken. Dit alles is goed voor een tiental uur speelplezier.Graphics & Sound


De extra events zijn niet het enige nieuwe in deze DLC. Road to the Olympics voegt een geheel nieuwe berg toe aan het spel in een compleet nieuwe Aziatische omgeving. De typische roze boompjes, idyllische dropjes en bijpassende muziek maken het geheel af. Het spel ziet er nog steeds fantastisch uit met realistische sneeuweffecten en vloeiende bewegingen. De soundtrack is niet echt uitgebreid, maar past wel bij de omgeving. De commentaren zijn eveneens beperkt en vallen vaak in herhaling. Dit neemt jammer genoeg wat weg van de ervaring.
Conclusie


Steep: Road to the Olympics is een degelijke DLC die heel wat extra content biedt. Het grote minpunt is de prijs, 30 euro is best veel geld. Het was beter geweest mocht deze als standalone DLC beschikbaar zijn. Dit neemt niet weg dat het een goede uitbreiding is. Heb je uren versleten aan de originele Steep en wil je daar nog wat uur aan toevoegen, dan moet je deze zeker in huis halen.Pluspunten


  • Nog steeds grafisch indrukwekkend
  • Vermakelijke gameplay
  • Compleet nieuwe berg


Minpunten


  • Onduidelijke menu en navigatie
  • Overdaad aan (zware) updates
  • Prijzig
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
7.6/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Steep: Road to the Olympics

Release
di 05 dec, 2017
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft

Score

Verhaal
7.6/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
7/10
Duur
7/10