Monster of the Deep

Monster of the Deep is een 'stand alone'-DLC van Final Fantasy XV. Kom hier te weten of de vis wou bijten of niet!

 

De geteste versie is de PSVR met PS4 versie.

Jij bent een demonenjager. Specifiek eentje die jaagt op visdemonen - of is het demoonvissen? Jouw job bestaat erin verschillende opdrachten van het hoofdkwartier aan te nemen en deze vissen uit te schakelen.
Gezien deze setting enkel bedoeld is als kapstop voor de gameplay, krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere.Gameplay


Vissen doe je uiteraard met een lijntje, wat lokaas, en een sonar om het leven je makkelijker te maken. Een visje vangen doe je simpelweg door je lijntje uit te gooien in het gebied dat de sonar voor jou aanduidt, en hopelijk bijt er eentje. Als er eentje bijt volg je gewoon de richtingen die aangegeven worden met je move-controller, terwijl je de vis binnenhaalt.

Ga je op jacht naar de iets grotere vis, dan moet je eerst wat kleintjes vangen vooraleer de grote boven water komt. Die zal je echter niet vangen met je lijntje alleen, want je moet met behulp van je kruisboog een soort ontploffende pijlen afvuren. Heb je de vis genoeg schade toegebracht? Dan kan je hem binnenhalen!
De game speel je het best met je move-controllers. In de aanwezige tutorial worden je de gameplaymechanismen haarfijn uitgelegd, waardoor je quasi onmiddellijk aan de slag kan. Helaas hebben we een heikel punt ontdekt tijdens onze speelsessies. De meesten die al wat VR-games achter de kiezen hebben weten dat als je de opties-knop inhoudt, het beeld gereset wordt voor je neus. In deze Monster of the Deep lukt dit niet altijd even goed. Sterker nog, soms negeert het gewoon deze actie. Als je rechtstaat is er geen enkel probleem, maar wanneer je neerzit moet je je soms in een ongemakkelijke positie wringen om je lijntje te kunnen werpen. Wanneer je rechtstaat kan je, praktisch gezien, ook in de rondliggende draden schoppen wanneer je je wat te veel moet draaien.

Naast het 'hoofdverhaal' kan je ook vrij vissen, of wat jachtopdrachten voltooien. Je krijgt dan beloningen waarmee je jouw uitrusting wat kan verbeteren of uitbreiden. Niet iedere vis bijt namelijk even graag in hetzelfde aas, en je kan op voorhand zelfs aflezen welke vis welk aas prefereert. Heb je meer keuze uit je aas, des te meer kans dat je die vis wat sneller zal vangen. De overige uitrusting volgt ook eenzelfde stramien.

Graphics & Sound


Op grafisch vlak kunnen we twee delen onderscheiden. Zo heb je de tussenfilmpjes, die zeer mooi afgewerkt zijn, en ons als het ware onderdompelen - pun intended - in de Final Fantasy sfeer. Daarnaast heb je nog de eigenlijke gameplay, die op zich niet slecht is, maar zeker datzelfde niveau niet haalt. Op auditief vlak mogen we ons verwachten aan de typische deuntjes uit de Aziatische setting, met natuurlijk een dreigend deuntje wanneer die demoonvis ons zal aanvallen.

Conclusie


Monster of the Deep is een 'stand alone'-DLC - dus je hebt FFXV niet nodig - die de wereld van Final Fantasy wat uitbreidt. Het vissen is zeker niet slecht uitgewerkt, en je voelt zeker de spanning wanneer de 'baasvis' naar je toe komt. Daarbovenop heb je niet alleen het 'hoofdverhaal', maar kan je ook wat vrij vissen, of jachtopdrachten voltooien. Gooi daarbij nog het element dat je je uitrusting kan uitdiepen en je hebt een solide game voor een zacht prijsje.

Pluspunten


  • Het vissen is degelijk uitgewerkt
  • Bekende gezichten uit FFXV


Minpunten


  • De resetknop werkt niet altijd even goed
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7.1/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
7/10

Monster of the Deep - Final Fantasy XV

Release
ma 04 dec, 2017
Genre
VR
Platform
ps4
Uitgever
Square Enix
Ontwikkelaar
Square Enix

Score

Verhaal
7.1/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
7/10