Let Them Come

Aliens en machinegeweren; het is een gouden combo die al voor meerdere geslaagde videogames (waaronder Duke Nukem) wist te zorgen. Slaagt ook het kersverse Let Them Come er op onze PlayStation 4 in voor het nodige vertier te zorgen? Wij zochten het met een gigantisch arsenaal aan wapens uit!


De geteste versie is de PS4-versie.

Aangezien er geen verhaal is, buiten het feit dat je als enige soldaat het tegen hordes aliens opneemt als een ware Rambo, krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Let Them Come kan het beste vergeleken worden met het populaire mobile spel Jetpack Joyride. Het is de bedoeling dat je vanachter je kleine muurtje aan dekking alles wat er op je afkomt aan gort knalt. Simpel, toch? Golf na golf aan aliens zal er op je afstormen, zonder einde in zicht. Hoe meer je er neerschiet, des te meer punten je scoort. Deze punten zal je kunnen inruilen voor upgrades, betere wapens, granaten en andere extra’s. Verliezen hoort er dus zeker en vast bij, want zonder in je arsenaal te investeren, zal je niet ver geraken.Hier knelt dan ook helaas het schoentje. Na een 25-tal waves aan aliens, die in verschillende vormen en maten op je afstormen, krijg je een eerste baasgevecht voorgeschoteld. Je knalt erop los en gooit al je granaten die je maar hebt richting de snoodaard. Een klein foutje zorgt ervoor dat je verliest en het gevecht opnieuw moet starten. Blijf je verliezen, dan slaag je er ook niet in punten te scoren om je munitie aan te vullen of die nodige upgrades te verzamelen. Het wordt dus een ware grind na verloop van tijd, wat jammer is, want mocht het combometertje bij moeilijke gevechten sneller vullen, dan kon je van deze tijdelijke extra’s beter gebruikmaken dan tijdens gewone golven aan vijanden.

Graphics & Sound


Eenvoud heerst bij Let Them Come en daarom werd er geopteerd voor pixelachtige graphics, gecombineerd met retro-mixtapes die je via de geïntregreerde BoomBox naar eigen wens kan aanpassen.

Conclusie


Wat begint als een leuk schietspelletje waar je niet bij moet nadenken, eindigt bij tegenslag bij een waar grindfestijn dat enkel en alleen maar voor frustratie zorgt. Let Them Come zorgt naast dat ene, belangrijke minpunt weliswaar, voor de rest alleen maar leuke momenten die bij een Jetpack Joyride niet anders zijn.

Pluspunten


  • Snelle, vlotte gameplay
  • Arsenaal aan wapens


Minpunten


  • Grinden voor upgrades
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Let Them Come

Release
di 05 dec, 2017
Genre
16-Bit
Platform
ps4
Uitgever
Versus Evil
Ontwikkelaar
Tuatara Games

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10