Surf World Series

We hebben Tony Hawk voor de skateboarders, er was Mat Hofmann voor de BMX’ers en de surfers, die hadden vijftien jaar geleden de elfvoudig wereldkampioen Kelly Slater. Na jaren van afwezigheid krijgen we eindelijk met Surf World Series nog eens een surfgame voorgeschoteld, maar was dat ook nodig?


De geteste versie is de PS4-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Surfen is een van de watersporten die vooral populair is waar er effectief grote golven met de plank kunnen worden getrotseerd. Het is dan ook leuk meegenomen dat een relatief onbekende uitgever, Mindscape, met Surf World Series komt opdraven. De surfgame kent een relatief eenvoudige opzet: je krijgt acht tutoriallevels voorgeschoteld waarin je leert hoe gemakkelijk je een golf kan nemen om vervolgens trucjes met je plank uit te voeren en aan competities deel te nemen.Meer hoef je echter niet van de game te verwachten. De tig levels die Surf World Series rijk is kennen amper afwisseling. Hetzelfde kan gezegd worden van de opdrachten. Telkens krijg je als opdracht x-aantal punten te scoren binnen de tijd of een aantal combo’s te maken. Leuk voor even tussendoor dus, maar na een uur heb je alles wel al gezien.

Graphics & Sound


Denken we aan surfen, dan denken we ook meteen aan idyllische locaties als Hawaï. Ook Surf World Series geniet van kleurrijke graphics en een leuk bijhorend deuntje die je rustig de golven laat trotseren. Ideaal met andere woorden voor de korte speelsessies die je te wachten staan.Conclusie


Het heeft enkele jaren geduurd, maar eindelijk is er met Surf World Series nog eens een surfgame voor op onze geliefde console. Of we er op zaten te wachten? Nee, totaal niet, maar dankzij het lage prijskaartje van 25 euro kan het wel een leuk tussendoortje worden.

Pluspunten


  • Pick up and play
  • Eenvoudig


Minpunten


  • Weinig content
  • Repetitief
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
5/10

Surf World Series

Release
vr 10 nov, 2017
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Wired Productions
Ontwikkelaar
Climax Studios

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
5/10