Arizona Sunshine

Arizona Sunshine is reeds een half jaartje beschikbaar! Goed voor een nieuwjaarscadeau of niet? Dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PSVR versie.

Verhaal


Je ontwaakt in ÚÚn of andere grot rond een vallei van Arizona. Het onheil staat je al snel te wachten, want eens je de grot verlaat, staat er een groepje zombies klaar om je welkom te heten! Op de dool vind je een radio, die jou gebiedt een welbepaalde richting te volgen. Aldus begint je avontuur.

Gameplay


Deze First Person VR Shooter kan je op verschillende manieren spelen: je kan gebruik maken van je controller, twee move-controllers of de VR Aim Controller.

Shoot The Zombie


Een eerste verschil vinden we in de verschillende beschikbare wapens. Wanneer je speelt met de gewone DS4 heb je een (machine)pistooltje en het richten doe je door hem voor jou uit te steken. Wanneer er een zombie - of beter, diens hoofd - in je crosshair komt, knal je hem gewoonweg overhoop!

Je kan een upgrade uitvoeren door gebruik te maken van twee move-controllers. Hierdoor heb je twee pistooltjes in je hand, en het richten gebeurt op een analoge wijze. Ondanks dat deze optie de door de game aangeraden speelwijze is, vond ik het moeilijker om te richten. Je moet je controllers op zo'n wijze houden dat het bijna contra-intu´tief is. De beste ervaring had ik met de Aim Controller. Het pistool wordt hier vervangen door een karabijn, en later machinegeweren en voelt zeer intu´tief aan. Zombies knallen was met deze controller nog nooit zo leuk.
Just Walk Away


Om je voort te bewegen heb je verschillende opties. Je kan ervoor kiezen om te teleporteren, of om je voort te bewegen, en je kan ervoor kiezen dat je draait in zelf in te stellen segmenten, of een continue beweging. Je kan al raden dat het gewone lopen en de continue beweging zorgen voor meer immersie in de game, toch maken we de kanttekening hierbij dat als je gebruik maakt van het teleporteren en vooral het draaien in segmenten, de kans op motion sickness afneemt.

Wanneer je gebruik maakt van de teleportatie zit er niets meer in het mechanisme dan enkel te richten naar de plek waar je wil belanden, en dan de correcte trigger gebruiken. Als je gewoon wil lopen, zal je met de Aim Controller en DS4 uiteraard gewoon gebruik kunnen maken van de daartoe bestemde knuppels. Het is iets moeilijker als je gebruik maakt van de move-controllers. Hierbij worden actieknoppen gebruikt voor het draaien of vooruit bewegen. Het spreekt voor zich dat wanneer je overrompeld wordt door zombies, je eerste reflex is om weg te lopen. Hiervoor is het dan beter om gebruik te maken van iets met knuppels, en de 'gewone' loopbeweging met continue draaiing.

Je speelt deze game best rechtopstaand. Wanneer je neerzit zal je stoel of zetel immers bepaalde bewegingen die je moet maken belemmeren.Horde Mode


Heb je het verhaal uitgespeeld, maar wil je toch nog meer? Dan kan je aan de slag in de Horde Mode. Hier moet jij - en eventueel een medespeler - het kamp verdedigen tegen steeds moeilijker wordende golven van zombies. Onlangs zijn er trouwens twee nieuwe mappen aan deze modus toegevoegd!

Graphics & Sound


Grafisch gezien wordt onze VR-headset weinig op de proef gesteld. De dreiging is er, en die voel je door het samenspel van beeld en geluid, maar grafisch moeten we beter krijgen met onze 2 x 1080p lenzen. Je ziet wel duidelijk dat je te maken hebt met zombies, maar in de verte zijn de contouren te gekarteld.

Conclusie


Arizona Sunshine is al een half jaartje beschikbaar, en onlangs werden er nog twee mappen aan de Horde Mode toegevoegd. Deze game is voor iemand die even de ervaring van een VR-shooter wil hebben, liefst met de VR Aim Controller, al is dat persoonlijke voorkeur. Op een vier Ó vijf uur speel je het hoofdverhaal uit, en dan kan je nog aan de slag in Horde Mode.

Pluspunten


  • Goede gameplay/vertaling van beweging naar game
  • Opties om de game te spelen hoe jij het wil


Minpunten


  • Grafisch kantje boordje
  • Hoofdverhaal snel uitgespeeld
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
8/10
Duur
6/10

Arizona Sunshine

Release
di 27 jun, 2017
Genre
VR
Platform
ps4
Uitgever
Vertigo games
Ontwikkelaar
Jaywalkers Interactive

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
8/10
Duur
6/10