Skyrim VR

Na de uitgave op PS4 komt Skyrim ook naar de virtuele realiteit. Schreeuwden wij luid Fus-Ro-Dah of struikelden we over de kabels? Dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PSVR versie.

Het verhaal van deze VR-port is identiek aan de originele versie. Hiervoor verwijzen we dus graag naar onze review van Skyrim Special Edition.

Gameplay


Aangezien het over een VR-port gaat zijn natuurlijk de klassieke elementen zoals craften, levelen, verkennen, zijqueesten en alles wat Skyrim destijds zo goed maakte, nu weer terug. Omwille van deze redenen focussen we ons enkel op het VR-aspect.

De game kan je op twee manieren spelen, ofwel met onze klassieke DS4, ofwel met twee move-controllers. In deze game kan je ervoor kiezen om te draaien met schokjes, of kan je een vloeiende beweging instellen. Dat laatste biedt qua ervaring meer, maar door het 'te snel wandelen' kan het wel wat motion sickness veroorzaken. Met de gewone controller speel je uiteraard zoals je dat gewend bent. Elke move-controller heeft trouwens ook een andere lay-out. Het belangrijkste aspect is misschien wel het aanvallen. Dat doe je nu door de controllers te bewegen in de richting van je vijand, zowel wanneer je een wapen draagt, als wanneer je een spreuk wil uitvoeren. Dit komt de speelervaring alleen maar ten goede. Hiervoor sta je overigens wel het best recht, aangezien de vijanden je langs alle kanten kunnen aanvallen..
De verschillende menu's worden op dezelfde manier geprojecteerd, maar hier wringt misschien wat het schoentje. De move controllers moet je vrij precies bewegen in die menu's, terwijl er met onze DS4 uiteraard geen enkel probleem is. Ook het doorzoeken van de vijanden gebeurde niet altijd even simpel, en we kregen de indruk dat we ons op voorgedefinieerde plaatsen moesten zetten, iets wat moeilijk is in een game zoals Skyrim.

Graphics & Sound


Het heikel puntje in Skyrim Special Edition waren de minder geslaagde - lees: herwerkte - beelden, en dat is in deze VR-editie niet anders. Het lijkt alsof je ronddwaalt in een omgeving met mooie verzichten, maar de dichterbij gelegen objecten of personen stammen nog uit het PS3-tijdperk. Beeld je eens in dat je in zo'n omgeving ronddwaalt! We kunnen dus helaas niet te veel puntjes geven aan het grafische onderdeel. Aan het auditieve aspect werd niet gesleuteld, en dat is uiteraard, nog steeds, dik in orde!

Conclusie


Is Skyrim VR de upgrade die we nodig hadden? Eigenlijk niet. De herwerkte ervaring die we onlangs kregen op PS4 was zeker voldoende, vooral omdat mensen die snel last hebben van motion sickness deze game zeker geen uren aan stuk kunnen spelen, tenzij met voldoende oefening. Grafisch gezien breekt deze game ook geen potten, want de polygonen van de omgevingen en personages zijn te zichtbaar. Wie hier doorheen kan kijken vindt natuurlijk de ware pracht van Skyrim, al hadden velen onder ons die een vijftal jaar geleden al gevonden.

Pluspunten


  • Is nog steeds Skyrim!


Minpunten


  • Grafisch te zwak
  • Lokt motion sickness uit
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
10/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

Skyrim Special Edition

Release
do 27 okt, 2016
Genre
Avontuur / RPG
Platform
ps4
Uitgever
Bethesda
Ontwikkelaar
Bethesda Game Studios

Score

Verhaal
10/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
5/10
Geluid
9/10
Duur
10/10