The LEGO Ninjago Movie Video Game

Onze ninja-vrienden hebben al enkele malen ons PS Vita onveilig gemaakt. Nu, met de release van hun film, maken zij de overstap naar de grote broer. Lees hier onze ervaringen!

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Ninjago is onder aanval! De sluwe Garmadon valt de stad aan, maar gelukkig kunnen de ninja-tienervrienden de aanval afslaan. Garmadon belooft aan Lloyd, de groene ninja, dat hij groter en sterker zal terugkeren, en zo geschiede! Garmadon keert terug met gigantische mechs en andere robotische wezens om de stad opnieuw aan te vallen. Meester Wu denkt dat de tijd daar is om het ultieme wapen in te zetten. Wanneer de vrienden dit gebruiken, wordt de stad onder vuur genomen door een gigantische kat - ja, letterlijk een kat! Meester Wu zal samen met de vrienden op zoektocht moeten gaan in de jungle, niet alleen naar het ultieme ultieme wapen, maar ook naar de innerlijke krachten van de ninja's, zodat ze hun Spinjitzu kunnen gebruiken.Het spreekt voor zich dat het verhaal op zich vrij luchtig is. De plottwist dat Lloyd, Meester Wu en Garmadon allen een bloedband delen komt al snel in het verhaal aan bod. Voor de rest ontdekken de vrienden uiteraard hun innerlijke krachten en kabbelt het verhaal lekker verder.

Gameplay


Wie al eens een LEGO-game onder handen genomen heeft, weet grotendeels aan wat hij zich mag verwachten. Je zal opnieuw veel voorwerpen moeten vernietigen, om daaruit nieuwe voorwerpen te maken die je helpen met de voortgang in het verhaal. Af en toe krijg je een puzzeltje om de grijze massa aan het werk te zetten, maar dit zijn nooit echt hersenbrekers.

Elke ninja heeft zijn eigen wapen, waardoor hij/zij bepaalde sloten kan openen. Je zal dan steeds tussen de personages moeten afwisselen. Wanneer zij hun speciale krachten krijgen, zullen zij soms moeten samenwerken. Zo moet je bijvoorbeeld eerst een rots verpulveren met het ene personage om daarna een stroom te bevriezen met iemand anders.
Van de befaamde rode stenen is er nu geen sprake meer. Deze zijn subtiel vervangen door aloude 'ninja scrolls', die je kan vinden in de levels. Hiermee kan je bepaalde vaardigheden activeren, bijvoorbeeld de gave om sneller voorwerpen te bouwen. Een andere nieuwigheid is het vechtsysteem. De ninja's kunnen met behulp van verschillende bewegingen verschillende stijlen gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld de rijzende draak en de stekende bij, die kan je later nog aanscherpen om meer schade toe te brengen, of om bijvoorbeeld meer noppen te verkrijgen. Deze game maakt gebruik van een zogenaamde 'multiplier'. Dit betekent zeer simpelweg: hoe meer vijanden je verslaat, hoe hoger je multiplier en hoe meer noppen je kan verzamelen.

Naast de noppen, en de te verzamelen eeuwenoude rollen, kan je nog gouden stenen verzamelen. Deze gebruik je tussen de levels door om bepaalde bouwwerken vrij te spelen waarin je opnieuw andere verzamelobjecten kan vinden. In deze open toegankelijke regionen kan je trouwens de strijd aangaan met de slechteriken van de reeks. Dit doe je door op zoek te gaan naar de dojo in de regio, de verschillende golven vijanden en de baas van dienst te verslaan.

Zoals iedereen wel weet is een LEGO-game niet uitgespeeld wanneer je het einde van de verhaal hebt bereikt. Tussendoor kan je de vrijgespeelde levels doorkruisen zoekend naar uitdagingen, races, en de gouden stenen. De verhaallevels kan je uiteraard opnieuw spelen met de personages die je ter beschikking hebt, en dat is ook nodig om alle verzamelobjecten op te speuren.Graphics & Sound


De grafische kwaliteit tijdens de cinematische tussenfilmpjes en tijdens de gameplay is best te pruimen. Helaas zijn er enkele minpunten te bespeuren. Zo had ik af en toe eens een framedrop, en had ik soms moeite met de weerspannige camera. Hiervoor moeten we jammer genoeg punten aftrekken. Qua geluid is alles gewoonweg goed, en sfeervol. Zo word je ondergedompeld in de Aziatische setting, met diens kenmerkende sound.

Conclusie


Hoewel de tekenfilmreeks Ninjago hier waarschijnlijk nog niet doorgebroken is, zal deze game vooral gericht zijn naar de LEGO-fans. Hiermee hebben ze enkele nieuwigheden in de game gestopt, zoals de verschillende vechtstijlen en de andere aanpak qua rode stenen en noppen. Deze game loont de moeite om te spelen, maar vooral voor de jongsten onder ons.

Pluspunten


  • Andere aanpak qua gameplay


Minpunten


  • Niet het beste verhaal uit de reeks
  • Haperende camera
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8.5/10
Duur
8.5/10

The LEGO Ninjago Movie Video Game

Release
wo 27 sep, 2017
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Warner Bros Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
TT Games

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8.5/10
Duur
8.5/10