Project Cars 2

Na het geweldige Project Cars komt Slightly Mad Studios nu met Project Cars 2. Wij zochten uit of het vervolg net zo goed is als zijn voorganger.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Aan auto’s en tracks is er geen gebrek in deze game. Project Cars 2 telt maar liefst 180 auto’s verdeeld over 9 disciplines en al deze auto’s zijn direct vanaf het begin beschikbaar. Dit is natuurlijk mooi maar daardoor is het jammer dat je tijdens het racen niets hebt om vrij te spelen. Aan tracks is er ook geen gebrek, want deze game telt maar liefst 60 tracks. Zo kunnen we, onder andere, racen op de beruchte Indianapolis Motor Speedway. In Project Cars 2 zien we bovendien nieuwe disciplines in vergelijking met de eerste game: Rallycross, Indycar en Ovals. De toevoeging van deze disciplines zijn een verrijking voor deze game aangezien dit zorgt voor een prettige afwisseling.

Allemaal heel mooi en aardig al die auto’s en tracks maar is de game speelbaar? Op dat punt gaat het met Project Cars 2 een beetje mis. Ja, Project Cars 2 is een hardcore sim maar dat is het probleem niet aangezien je veel kan aanpassen qua instellingen met betrekking tot je auto en de AI (zo kan je bijvoorbeeld per race de agressie van de AI instellen). Het probleem is dat Project Cars 2 nagenoeg niet speelbaar is met een controller, ook niet na het aanpassen van de controllerinstellingen. Je hebt af en toe het gevoel dat je niet met een auto maar met een boot bezig bent, en dan hebben we het niet over een kleine sloep waar je rustig op een zomeravond met je geliefde mee aan het varen bent. Hierdoor ben je eerder geneigd om de instellingen van de AI aan te passen om het nog een beetje leuk te houden.

Voor het online gedeelte hebben wij nog een positief punt om te vermelden. Iedereen die wel eens online aan het racen is kent de frustratie van de “eerste bocht”, waarbij een deel van de racers denkt dat de game bedoeld is om zoveel mogelijk tegenstanders in de eerste bocht uit te schakelen. Om dit te voorkomen is er in Project Cars 2 een online rijbewijs. Kort gezegd komt het er op neer dat hoe meer clean laps je rijdt, hoe hoger je op je online rijbewijs stijgt. Op die manier kom je in lobby’s terecht met personen die ongeveer hetzelfde online rijbewijs als jou hebben, zodat de frustratie van de “eerste bocht”, hopelijk, tot het verleden behoort.

 

Graphics & Sound


Alle auto’s en tracks zijn duidelijk herkenbaar. Wat er grafisch ook goed uitziet is het rijden met onder andere regen en modder. Qua geluid hoor je duidelijk het verschil per merk en per discipline. Niets aan op te merken dus. Het schademodel is redelijk tot acceptabel. Het enige nadeel is dat niet alle auto's helemaal kapot kunnen gaan. Zo reden wij met gemak met onze Ferrari vijf maal met 340 k/m per uur frontaal tegen een betonnen muur, zonder daarvan iets te merken, terwijl de volledige schade aan stond. Met een andere auto was het na één maal al einde race.

Tijdens de race is er geen commentaarteam zoals we dat kennen uit, bijvoorbeeld, FIFA. De belangrijke informatie wordt verstrekt door je engineer. Deze professionele informatie geeft, samen met een camerastand vanuit de auto, een machtig gevoel. De game kent bovendien geen soundtrack, behalve een algemeen deuntje in het menu. Tijdens de race is dit geen gemis aangezien je geconcentreerd op de situatie om je heen aan het letten bent.Conclusie


Gezien het hoge aantal auto’s en tracks mogen we bij Project Cars 2 zeker niet klagen over de mogelijkheden in het spel. Helaas is de game niet speelbaar met een controller wat ervoor heeft gezorgd dat het onderdeel gameplay één punt minder heeft gekregen.

Pluspunten


  • De hoeveelheid auto’s en tracks
  • Online rijbewijs
  • Het meteen ter beschikking hebben van alle auto’s en tracks


Minpunten


  • Dat zorgt er echter voor dat je niets hebt om vrij te spelen
  • Nagenoeg onspeelbaar met een controller
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
8.5/10

Project Cars 2

Release
vr 22 sep, 2017
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Slightly Mad Studios

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
8.5/10