NBA 2K18

Zoals elk jaar komt 2K in de maand september met hun NBA-game op de proppen. Wij noteren voor dit jaar NBA 2K18 en wij hebben hem aan de tand gevoeld.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Ook dit jaar krijgen we in MyCareer een verhaal voorgeschoteld, maar deze keer is het anders dan de afgelopen jaren toen je via de draft de NBA binnenkwam. Dit jaar komen we als hoofdpersonage DJ, een undrafted speler, de NBA inrollen. Het verhaal zit vol met de verwachte clichés, maar dat doet niets aan het doel dat we ogen hebben: kampioen worden in de NBA.

Gameplay


De gamemodus MyGM en MyTeam zijn nagenoeg ongewijzigd gebleven, maar bij de andere modi zijn er hier en daar wel een paar kleine zaken veranderd ten opzichte van NBA 2K17. Zo heeft men nieuwe teams toegevoegd in het 'Play Now'-gedeelte en bij de Classic Teams. Wat nieuw is zijn de All Time Teams, waarbij men per ploeg de beste spelers aller tijden heeft geselecteerd en deze tezamen in een uniek team heeft geplaatst. MyCareer is eveneens aangepast. Zo heeft men onder andere de Neighbourhood ontwikkeld. Dit is eigenlijk een grote wijk met langs de straatkanten een sportschool, het trainingscentrum van je team, kledingzaken, een kapper en ook een tatoeëerder. Bovendien is er een 2K-zone. Dit is een soort arcadehal waar je een spelletje kan spelen en waar je trivia vragen kan beantwoorden. Met het goed beantwoorden van die vragen kan je VC (het in-game geld) verzamelen. Tussen deze gebouwen liggen een paar kleine pleintjes waar je met een klein gezelschap een paar potjes kan spelen. Als je echter verder loopt of de metro pakt, dan kom je uiteindelijk bij de pleintjes uit waar het echte plezier te vinden is ... De pleintjes van MyPark. Aangezien je met 80 man in een Neighbourhood loopt, zijn daar altijd wel een paar potjes te spelen.Graphics & Sound


Grafisch is NBA 2K18 weer een topper. Alle spelers zijn duidelijk herkenbaar aan hun uiterlijk, bewegingen en tatoeages. Met het geluid zit het ook in deze editie weer helemaal goed. Het lijkt net alsof je zelf in de zaal staat. Wat overigens leuk is om te vermelden, is dat men het commentaarteam heeft uitgebreid met Kobe Bryant en Kevin Garnett. Zij geven niet zomaar loze commentaar, want hun woorden zijn echt gericht op de situatie op het veld.
 


Conclusie


NBA 2K18 heeft met het toevoegen van de All Time Teams een leuke toevoeging gevonden voor hun franchise. MyCareer heeft ook een kleine opfrisbeurt gekregen wat ten goede komt aan de belevenis van deze game. Alleen omdat de game nu zo groot en uitgebreid is kan het Pay 2 Win principe een beetje om de hoek kijken (alle gamemodi maken namelijk gebruik van VC). Dit zou jammer zijn en hopelijk gaat men bij 2K daar wat voor de toekomstige edities wat aan doen.

Pluspunten


  • Ongeveer 90 speelbare teams
  • Neighbourhood is een mooi toevoeging
  • Uitgebreide game waar heel, heel, heel veel uren in gaan zitten


Minpunten


  • Neiging naar Pay 2 Win
  • Online soms een beetje last van lag
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

NBA 2K18

Release
vr 15 sep, 2017
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
2K Sports

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10