Sparc

Sparc is een VR-game die je doet denken aan pingpong, maar met een hoek af. Is het de moeite om onze massieve bril op te zetten of niet?

 

De geteste versie is de PSVR versie.

Wegens het ontbreken van een verhaal krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere onderdelen.

Gameplay


Sparc is een VR-game die je het best rechtopstaand speelt. Je bevindt je in een cirkel, en het doel is vrij simpel: ontwijk de tegenstander zijn bal, en raak hem met de jouwe. In de makkelijkere modi kan je de bal nog wegslaan met bepaalde knokkels, maar die worden afgedaan in de moeilijkere versies, zodat je de bal fysiek moet ontwijken.

Deze game is vooral ontworpen om tegen anderen, online, te spelen. Hierbij krijg je drie modi voorgeschoteld: een basisvorm, een geavanceerde vorm, en een zelf in te stellen variant. Geen zin om online te vertoeven? Dan kan je nog de Challenges doen. Op een bepaalde tijd zoveel mogelijk doelen raken, of zelf zoveel mogelijk ontwijken, je kan er offline wat tijd mee vullen.

De VR werkt, samen met de Move-controllers, zeer goed bij deze game. Het opzij stappen en de bewegingen van je handen worden prima weergegeven. Jammer genoeg is het niet evident om de bal in de juiste richting te gooien. Gelukkig kaatst deze terug via de wanden, maar simpel is het zeker niet, en veel oefening is vereist!
Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak kunnen we weinig aanmerken. De game ziet er gewoon goed uit, zeker gezien de setting. We kunnen ook onze avatar zelf maken zoals we willen, met een futuristisch brilletje en een Bane-masker, net zoals we graag games spelen. We horen af en toe een vrouwelijke computerstem die ons begeleidt en vertelt wat we moeten doen. Qua gamegeluiden krijgen we futuristische klanken wanneer er een bal in het spel komt, en uiteraard hoor je ook het botsen van de bal, wat zeker een must is.Conclusie


Deze Sparc is een leuke VR-game waarbij je jouw volledig lichaam moet gebruiken. De opzet is vrij simpel, maar het hoeft ook niet altijd moeilijk te zijn. Een groot negatief punt is dat de speelvelden maar pover bezaaid zijn. Het is dan ook aangeraden dat als je enkele vrienden hebt met een VR-set, je hen overhaalt om met jou de game aan te kopen, anders zal je jouw tijd vooral moeten vullen met de offline Challenges.

Pluspunten


  • Leuk concept
  • Audiovisueel oké
  • Tutorial aanwezig


Minpunten


  • Online niet erg actief
  • Geen offline tegenstander die je tevoorschijn kan toveren
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7.5/10

Sparc

Release
di 29 aug, 2017
Genre
VR sport
Platform
ps4
Uitgever
CCP Games
Ontwikkelaar
CCP

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7.5/10