Resident Evil: Revelations - PS4

Capcom is bezig aan een remonte dankzij Resident Evil 7 en probeert nu daarvan te profiteren door enkele oudere games nieuw leven in te blazen. Deze keer is het de beurt aan Resident Evil Revelations, dat na een heruitgave op PS3 nu ook beschikbaar is op PS4.De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Resident Evil Revelations kent op PlayStation 4 geen ander verhaal. We gaan opnieuw samen met de ravissante Jill Valentine op zoek naar Chris Redfield en diens partner die temidden de oceaan een laatste signaal richting hoofdkwartier hebben verstuurd. De radiostilte belooft in games als Resident Evil nooit iets goed en dus is het aan jou om de twee terug te vinden op het cruiseschip Queen Zenobia. Wat er zich vervolgens op het schip allemaal afspeelt, is aan de speler om te ontdekken, maar weet dat er gerust heel wat mysterie ťn zombies aan te pas zullen komen.

Gameplay


Van origine is Resident Evil Revelations een Nintendo 3DS-game die, toentertijd, werd ontwikkeld om gebruik te maken van beide schermpjes die de handheld rijk is. Capcom wist echter reeds heel wat tijd in de transformatie te steken bij het ontwikkelen van de PS3-remake die enkele jaren geleden bij de lokale gameboer kon worden opgepikt. Het grootste werk was dus al verricht, maar gelukkig voor de Resident Evil-fans kent Revelations op de PS4 - naast uiteraard betere graphics - een iets vlottere gameplay.Toegegeven, de game voelt en speelt ook als een oudere titel, maar weet zich goed stand te houden op de thuisconsole waardoor zowel fans als nieuwkomers zullen tevreden zijn. Je moet er dan wel met een korreltje zout bijnemen dat oude kwaaltjes nog steeds aanwezig zijn in de game, waaronder het constant moeten scannen van ineengezonken drollen, euhm zombies. Op de 3DS werkte dit zeer goed via het tweede scherm, maar op de PS3/PS4 wordt dit storend na verloop van tijd. We hadden dus liever bij deze re-remaster integratie gezien van het touchpad of een ander extraatje, inspelend op de functies van de nieuwe controllers/console.

Graphics & Sound


Capcom maakte enkele beloftes bij het uitbrengen van deze PS4-versie, waaronder actie aan 60 frames per seconde in Full HD, en heeft deze ook waargemaakt. Resident Evil Revelations ziet er niet meer uit als een 3DS-game, maar eerlijk gezegd ook niet als een next-gen titel. De lip sync zit juist en bepaalde textures hebben een upgrade gekregen, maar voor de rest zullen nieuwkomers die deze game misschien dankzij Resident Evil 7 hebben aangekocht, toch teleurgesteld zijn. Voor 25 euro kan je echter niet klagen, toch?

Conclusie


Heb je geen 3DS in huis, Resident Evil Revelations nog niet op PS3 aangeschaft en toch interesse in de titel - die meer info verschaft over de gebeurtenissen tussen Resident Evil 4 en 5 - dan kan je voor om en bij de 25 euro deze PS4-remake niet aan je laten voorbijgaan. Wie de game echter al heeft gespeeld en geen interesse heeft om de lange lijst aan trofeeŽn opnieuw te verdienen, kan zijn centjes gerust sparen voor een echte nieuwe horrortitel.

Pluspunten


  • Vlotte typische Resident Evil-actie
  • Kostprijs


Minpunten


  • Weinig nieuws
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6.5/10

Resident Evil: Revelations

Release
di 29 okt, 2013
Genre
Survival / Horror
Platform
ps3
Uitgever
Capcom
Ontwikkelaar
Capcom

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6.5/10

Resident Evil: Revelations kopen?