The Incredible Adventures of Van Helsing II

Enkele maandjes geleden konden we de Extended Edition spelen van het ongelooflijke avontuur van Van Helsing. Recent werd ook het tweede deel gelanceerd. Lees hier onze indrukken van dit vervolg!

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Het verhaal van deel twee start exact daar waar het eerste deel eindigde. Van Helsing heeft net de gekke wetenschapper Fulmigati verslagen en ligt begraven onder het puin. Dan duikt de mysterieuze 'Prisoner 7' op, die Van Helsing helpt. Dit spookachtig verschijnsel weet niet meer wat zijn echte naam is, maar kan zich de experimenten nog goed herinneren. Ondertussen neemt generaal Harker de macht over Borgovia. Hij heeft robots, en een kruising van bovennatuurlijke entiteiten en robots onder hem. Samen met enkele mensen en met wat bovennatuurlijke hulp, start Van Helsing vanuit zijn schuilplaats 'The Resistance'.Opnieuw wordt Van Helsing op pad gestuurd op zoek naar nieuwe kompanen, voorwerpen, en natuurlijk vijanden. Het verhaal lijkt wel vrij goed op dat van het eerste deel, dus we krijgen weinig verrassingen op dat vlak.

Gameplay


Op vlak van gameplay kunnen we eigenlijk het deel van The Incredible Adventures of Van Helsing kopiëren, dus overlopen we heel kort.Opnieuw kan je je eigen personage met diens klasse aanmaken. Je kan kiezen om een figuur te importeren of om zelfs te starten met een hoger level zodat bepaalde plekken in de game ook toegankelijk worden.

De loot en het opwaarderen, de vele opties en zijwegen die je kan inslaan om je vaardigheden op punt te stellen zijn ook in deze editie aanwezig. Een groot verschil met de vorige game is dat je nu onmiddellijk vele opties hebt vrijgespeeld, waaronder ook het craften waarvoor je 'Essence' nodig hebt. Hiervoor moet jouw uitrusting ook de Essence kunnen dragen, en dat is zeker niet altijd het geval. Verschillende soorten Essence geven ook verschillende upgrades aan uitrusting en/of wapens.

Uiteraard kan je ook met drie anderen aan de slag in deze game, en je kan het zelfs ook tegen elkaar opnemen in een waar PvP-gevecht!
Graphics & Sound


Ik kon me niet ontdoen van de indruk dat de grafische kwaliteit toch iets beter was dan de vorige. Alles is net dat ietsje fijner afgelijnd, en net dat beetje kleurrijker. Opnieuw is de humor weer aanwezig, alsook de typische Oost-Europese accenten.

Conclusie


Wie plezier heeft beleefd met het eerste deel van de franchise mag dit tweede deel blindelings aankopen. De gameplay is nagenoeg dezelfde gebleven, de humor is aanwezig, en je bent er natuurlijk niet klaar mee wanneer je deze een eerste maal hebt uitgespeeld!

Pluspunten


  • Bouwt rustig verder op deel één


Minpunten


  • en daarom ook weinig vernieuwing.
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10

The Incredible Adventures of Van Helsing II

Release
ma 07 aug, 2017
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
NeocoreGames
Ontwikkelaar
NeocoreGames

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10