Lawbreakers

Lawbreakers verscheen onder de radar plots in onze PlayStation Store. Downloaden of niet? Ons verdict lees je hier.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Wegens het ontbreken van een verhaal krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere.

Gameplay


Lawbreakers is een (online only) First Person Shooter met een 'Free to Play'-basis. Er komt weinig uitleg aan te pas, en de optie 'Quick Match' is dan ook snel genomen. Je wordt dan in een team met vier andere medespelers geplaatst om je keuze te maken uit negen beschikbare personages. Je staat ofwel aan de kant van 'The Law', of aan de kant van 'The Breakers'. Hierdoor zijn er achttien beschikbare personages, onderverdeeld in negen klassen. Op die manier is elke klasse aanwezig aan beide kanten van de wet.

Zoals je al kan raden heeft elke klasse zijn/haar unieke vaardigheden, maar dat wordt in deze game geïntegreerd zoals we dat zelden gezien hebben. De gunslinger heeft bijvoorbeeld één snelschietend pistool in de ene hand, en in de andere een iets trager, maar zeer dodelijk laserpistool. Daarnaast heeft iedereen ook nog speciale aanvallen onder de schouderknoppen en onder het driehoekje. Die aanvallen kan je niet zomaar spammen, want er is een oplaadtijd voorzien.Naast de toch wel unieke aanpak van de klassen is er ook nog een ander aspect dat meespeelt. Wanneer er bepaalde objectieven worden behaald, zal er zich een zwaartekrachtbel manifesteren. Hierdoor word je gewichtsloos en kan je er voor kiezen om zonder zorgen naar het plafond te gaan, zolang er zich beneden geen vijand bevindt natuurlijk!

Lawbreakers biedt een handvol modi:
  • Blitzball: je brengt een bal zo snel mogelijk naar een bepaalde locatie;
  • Occupy: bezet een steeds veranderende zone;
  • Turf War: veruit de meest leuke modus. Hier zijn er drie tactische plaatsen, en je moet deze innemen. Eens deze ingenomen zijn, worden ze 'gelocked' en krijgt het team een punt. Om het snelst zestien punten halen is de boodschap;
  • Overcharge: steel de batterij in het midden van de map en laadt deze op;
  • Uplink: haal de data en plaats die in jouw kamp zodat het uploaden kan beginnen, maar opgepast, het vijandelijke team kan die ook afpakken.
Het is aangeraden om een zo gebalanceerd mogelijk team samen te stellen. De ene speler heeft wat meer gezondheid, maar de andere is sneller, of kan zelfs vliegen om eventueel te verkennen. Jammer genoeg gaat de teamplay verloren wanneer je vijf eenzaten samenzet, want die spelen elk voor zich of elk met een andere tactiek. Hierdoor stijgt het 'Call of Duty'-gehalte in de game, zeker gezien het tempo verschroeiend hoog ligt.

Wanneer de rondes afgelopen zijn zal je ook stijgen in level. Dit brengt op zich niets anders met zich mee dan het verkrijgen van enkele skins of stickers. De vaardigheden van de personages worden dus met andere woorden niet aangeraakt, en hierbij moeten we denken aan een game zoals Overwatch, die het bijlange niet slecht deed bij veel gamers.Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak moet deze game zeker en vast niet onderdoen voor games die beschikbaar komen voor de volle pot. Alles is af, met zijn eigen grafische vormgeving en geluid dat daarbij aansluit. De opzwepende muziek past perfect bij het hoge tempo, en de post-apocalyptische, industriële setting die je vindt in het menu, en in de mappen.

Conclusie


We kunnen Lawbreakers het best vergelijken met een Overwatch-light. Akkoord, deze game heeft een 'Free to Play'-basis, en er zijn microtransacties beschikbaar, maar die hebben slechts een esthetische invloed. Deze game is trouwens bij de lancering beschikbaar voor ongeveer € 30, een prijs die niet overdreven is gezien de afwerking. Je speelt deze game het best met vier vrienden, om ten volle van de tactische ervaring te genieten.

Pluspunten


  • Goede afwerking
  • Zachte prijs


Minpunten


  • Mochten wat meer modi/mappen aanwezig zijn
  • Een enkeling online kan weinig doen
  • Mist tutorial/diepgang in personages
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.1/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
8/10

Lawbreakers

Release
di 08 aug, 2017
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Nexon America
Ontwikkelaar
Boss Key Productions

Score

Verhaal
8.1/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
8/10