Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - qrobinez

 • Race / Re: Burnout Paradise Remastered

  Gepost op do. 22 februari, 2018, 09:43
  deze ga ik zonder twijfel op dag 1 halen, al die coop opdrachten op de ps3 versie waren echt te gek om te doen, zoals spring vanaf een dak van een parkeergarage met drie man op het dak van een winkel. Of de beroemde, haal X aantal barrel rolls in X minuten met X man op het vliegveld. Of doe vijf power park slides in 1 van de straten.

  Daarnaast het vinden van al die borden (sommige waren echt lastig) om kapot te rijden, het vinden van alle hekwerken, het competatieve element om elke straat op jouw naam te zetten als snelste rijden plus ook nog eens de races zelf maken dit de ultieme arcade race game ever voor mij. Dus ik ben echt enorm blij dat deze als remaster beschikbaar komt op de ps4.
 • XBOX ONE / Re: Pubg

  Gepost op do. 08 februari, 2018, 15:06
  Citaat van: BartolomeusD op do. 08 februari, 2018, 14:58

  Ik dacht dat deze game (vanuit technisch oogpunt) een drama was om te spelen op de xbox..

  ja, dat klopt, de youtube analyse videos leggen pijnlijk bloot wat er mis is kwa framerate. Op de pc is het overigens ook niet veel beter (afhankelijk van je setup).


  soms wel drops tot 11 frames per seconde
 • Role Playing Game / Re: Monster Hunter World

  Gepost op do. 08 februari, 2018, 14:26
  Inmiddels zo'n 40 uur verder in de game. Ik zit in het laatste gebied, maar wat is het daar moeilijk. Om die monsters daar neer te halen moet je eigenlijk wel altijd met vier man coop spelen, op zich geen probleem via de sos flare, dat werkt allemaal prima. Maar dan komt het , je mag maar drie keer doodgaan in die party en je hebt 50 minuten.

  Het is nu echt regelmatig voorgekomen dat je 30 a 40 minuten bezig bent met zo'n monster, dat die bijna dood is, maar dat er dan in de rage fase van het monster bijvoorbeeld zo'n japanse medespeler geen fire resist heeft op zijn armor en in 1 keer dood is. Hartstikke leuk als die dan weer terugkomt en vervolgens weer doodgaat en nog 1 van de andere spelers weer doodgaat. Drie keer doodgaan is op, missie van 40 minuten mislukt, en je kunt weer opnieuw waar vervolgens het weer gebeurd, dan heb je de hele avong gespeeld en je bent geen steek opgeschoten omdat je te afhankelijk bent van anderen.

  Dit is overduidelijk zo'n moment waarop ik af ga haken. Maar goed, de afgelopen 40 uur waren echt indrukwekkend en wat dat betreft een topgame.

 • XBOX ONE / Re: Pubg

  Gepost op do. 08 februari, 2018, 14:18
  Citaat van: DutchElite op do. 08 februari, 2018, 13:54

  Dit is een grap toch zeker?

  nope,
  beide zijn battle royale games met dezelfde opzet (last man standing).

  Er zijn wel wat verschillen, zoals meer realistisch versus cartoony look, een wat meer realistische gun handling in pubg versus de geen recoil stijl in fortnite, plus doordat de map in pubg wat groter is duren de potjes daar gemiddeld ook wat langer, maar kwa gameplay komt het behoorlijk overeen.

  Ik vind er zelf niet veel aan aan beide games, maar ik ken toch wel behoorlijk veel mensen die beide games spelen.

 • Role Playing Game / Re: Monster Hunter World

  Gepost op di. 30 januari, 2018, 13:25
  Citaat van: diknmuis op di. 30 januari, 2018, 12:58

  De scherpheid van een wapen is vooral afhankelijk van het type wapen en ook het materiaal waaruit het bestaat, als je een wapen upgrade wordt het ook scherper. Een greatsword uit bone bvb doet meer dmg maar is minder scherp.

  Je kunt als je uit combat bent (rode cirkel rond je minimap) altijd fast travelen naar een kamp. Daar kun je de tent induiken  :| en wisselen van uitrusting. Is ook handig tijdens een capture hunt, meestal kun je van traps/vallen maar 1 meenemen, als je poging om het monster te vangen mislukt kun je altijd vlug travelen om nog een trap te halen.

  ....

  thanks!

  hoe werkt dat dan met die extra traps? want dit is inderdaad een situatie die ik meegemaakt heb, als je voor de eerste keer een monster moet vangen dan krijg je in die kist 1 shock trap. Als je die verknalt tijdens de missie (zoals ik) dan kun je inderdaad wel simpel terug naar het kamp, maar dan is die kist toch leeg? of is die dan weer gevuld met weer een shock trap?

  Want nu had ik de situatie dat mijn shock traps op waren en de tranquilizer bommen op, daarna was het onmogelijk om die missie voor mij te halen, omdat ik paralized paddestoelen nodig had om nieuwe tranquilizer bommen te maken en die waren niet in dat gebied. Het zou inderdaad super mooi zijn als ik dan weer nieuwe kan halen in dat kamp, zonder eerst de missie af te moeten breken en terug naar HQ om die missie opnieuw te starten.
 • Role Playing Game / Re: Monster Hunter World

  Gepost op di. 30 januari, 2018, 10:50
  Citaat van: diknmuis op ma. 29 januari, 2018, 17:20

  Affinity is enkel critical hit chance, het is dus niet hoe meer/Ianger je met een wapen speelt hoe meer schade je doet
  Wapens die veel schade doen en ook veel elemental schade (vuur, poison,...) hebben dan meestal low Affinity

  Investigations zijn de beste manier om te farmen, je krijgt tevens extra beloningen

  thanks :)

  ik had het gisteravond net gelezen in een aantal guides die dit uitleggen. Weet je dan misschien ook hoe je een wapen scherper krijgt (van geel naar groen)? Of is dat een kwestie van upgraden?

  Ik ben gisteren begonnen met een tweede karakter die ik alleen gebruik voor de coop sessies met Ara, zodat we op hetzelfde level de game in coop doorlopen, nu heb ik gekozen voor de longsword build. Die heeft een hoge damage, dat merk je direct al in de eerste quest, dat ging 10 keer zo snel dan die sword / shield build. Wel is het een compleet andere vechtstijl (andere knoppen, andere aanpak, meer ranged vechten) wat de ervaring weer behoorlijk anders maakt dan die met de sword shield build. Ik heb nu meerdere loadouts gemaakt voor dat karakter, maar wat ik me afvroeg, misschien weten jullie dat?

  kun je een andere loadout kiezen tijdens de quest bijvoorbeeld als je aan het vechten bent en eerst de armor van een beest af wil slaan met je hamer en dan vervolgens met een vlijmscherp zwaard het monster uiteindelijk af te maken?
 • Role Playing Game / Re: Monster Hunter World

  Gepost op ma. 29 januari, 2018, 13:42
  Citaat van: BartolomeusD op ma. 29 januari, 2018, 13:10


  Heb alleen 'Sword and Shield' en de 'Lance' nog maar gespeeld. Beiden een beetje 'tanky' speelstijl maar al gelijk zo verschillend. Das wel tof moet ik zeggen.
  En zo zijn er dus 14 wapen(classes). Dat is echt mega veel. Vooral voor een nieuwkomer als ik (bijna teveel content) :)

  ik vond lance niet echt handig en leuk, dat is meer een verdedigings class, bovendien was die niet echt wendbaar (logisch).

  Maar je hebt gelijk, elk wapen speelt behoorlijk anders en maakt het wel anders kwa gevecht aanpak. Longsword is ook wel ok, maar mist weer defense mogelijkheden. Hamer is populair bij spelers, mede door de enorm goede gear-powerups later in het spel.
  Die dual blade is overigens ook wel spectaculair.  Keuzes  :D

  Wat me overigens ook wel wat tijd heeft gekost om achter te komen is dat je nadat je een monster voor het eerst bent tegengekomen je investigations kunt starten naar dat monster. Op die manier krijg je betere drops van dat monster voor het upgraden van je gear en armor. Zeker als je een bepaalde tree van je wapen wilt vrijspelen is dit een hele goede manier om die tree sneller vrij te krijgen.
 • Role Playing Game / Re: Monster Hunter World

  Gepost op ma. 29 januari, 2018, 10:08
  Citaat van: Heer_Vonck op zo. 28 januari, 2018, 21:20

  Nog niet, normaal ben ik morgen wel weer online. Ik weet niet of ik al zover zit dat ik het kan


  Als je een squad hebt aangemaakt zou je mij dan ook willen inviten voor die squad?

  Gisteren op een harde manier geleerd dat het toch wel handig is, om meerdere gear sets te maken, tot nu toe deed ik alles met zwaard en schild, maar bij een barroth heb je het toch wel heel lastig. Als je dan wat meer onderzoek doet dan blijkt een bow (die wel tot 200 damage per pijl kan doen met de juiste upgrades) of de hamer die een barroth stunned (versuft en bevriest) een hele fijne manier om zo'n monster snel te kunnen verslaan. Nu sta ik wel voor de keuze wat een lekkere gear setup is, aangezien je affinity level opbouwt met een gear set die bepaald hoe hard je er mee kan aanvallen is het wel belangrijk om niet alle wapens in gear sets te gooien, en je te focussen op maximaal drie? gear sets denk ik.

  Wat zou een goede mix van gear items zijn volgens jullie, ik denk zelf aan de drie:
  - zwaard plus schild
  - Hamer
  - Bow
 • Role Playing Game / Re: Monster Hunter World

  Gepost op zo. 28 januari, 2018, 15:30
  ik vond de beta extreem moeilijk, maar de final versie is een stuk simpeler, het vechten loopt nu soepeler naar mijn mening.

  Er komt inderdaad wel erg veel op je af, zeker als je wat verder bent en voor het eerst een monster gevangen moet nemen in plaats van dood maken, is het behoorlijk lastig te begrijpen. Op zich wordt het allemaal wel goed uitgelegd, maar als je shock trap op is en je dan materialen nodig hebt om een nieuwe te maken die niet voorkomen in dat gebied dan wordt het halen van een missie wel wat lastig. Maar goed, uiteindelijk lukt dat ook wel.

  Dan inhoudelijk:
  De verschillende omgevingen hebben een totaal andere sfeer, met bijbehorende strategie en taktiek en natuurlijk type monsters. Als je na een uur of 6 in het tweede gebied komt dan heb je de basis inmiddels wel onder de knie van het vechten en dat is maar goed ook, want er staat je daar behoorlijk wat te wachten.
  Grafisch gezien is het in resolutie mode echt  geweldig, de andere twee opties (framerate of meer graphic elementen) op een pro vond ik de graphics te slecht maar in resolutie mode ziet het er schitterend uit.

  De stijl van de game vind ik geweldig, het doet me enorm denken aan de sfeer van final fantasy die ik ook top vind. Al met al een geweldige game die veel beter is in de praktijk dan de beta deed vermoeden. Het is niet een game voor iedereen, het is pittig, soms frustrerend en kwa mogelijkheden behoort het tot de moeilijkere rpg games, dus het is erg complex en daar moet je wel zin in hebben om dat te doorgronden. Zeker het upgrade systeem is lastig aangezien je niet direct weet welke items je moet vinden om de upgrade mogelijk te maken, die staan er in als vraagtekens en zul je via research opdrachten moeten leren.

  Positief:
  - enorm gevulde wereld (zowel flora als fauna)
  - heeeeeeeel veel te doen (story line, research opdrachten, expeditions, en veel en veel meer)
  - fantastische presentatie van een semi open wereld
  - elke nieuwe monster fight voelt als een haalbare boss fight aan (en duurt altijd wel tussen de 10 en 20 minuten)
  - De karakters zijn zeer aansprekend en je voelt je vrij snel verbonden met de mensen in de stad waarin je woont
  - Je sidekick die meevecht is geweldig (die van mij loopt met een grote nepsnor rond en heeft nu een gitaar als slag wapen)

  Mindere punten (naar mijn mening):
  - Online coop met vier man wordt je min of meer opgedrongen, elke keer dat je solo wilt spelen moet je dat tijdens de start aangeven
  - Timed quests, elke normale quest hangt een tijdlimitiet aan, dat is frustrerend aangezien je dan een quest van 50 minuten hebt, 30 minuten aan het zoeken kan zijn (als je pech hebt) en dan nog 20 minuten voor het gevecht hebt die in de praktijk soms niet genoeg kan zijn, zo had ik in de 50e minuut een monster bijna verslagen (hij liep mank naar zijn schuilplaats), maar toen was de tijd op, missie failed, en je kunt opnieuw op zoek naar dat monster. Dit wordt overigens beter in een later stadium als je voldoende research hebt gedaan naar zo'n monster, dan vinden je fireflies hem sneller.
 • PSVR Games / Re: PSVR Budget deals

  Gepost op di. 02 januari, 2018, 11:04
  na enkele weken gespeeld te hebben met de in december en januari sales gekochte VR games (die ik eerder overgeslagen had) blijken er toch wel een paar enorme toppers tussen te zitten die je naar mijn mening echt niet mag overslaan met de huidige prijzen.

  Must haves aanbieding games:
  - Monsters of the Deep VR
  - Superhot VR
  - Hustle Kings VR


  Monsters of the Deep
  een vis game op lokaties in de final fantasy wereld, eerlijk gezegd vind ik dit een megatopper van formaat. Ik heb er al meer dan 10 uur inzitten. Er zijn vier modes in de game:

  Story mode: Je begint in de story mode en waar het op neerkomt is dat je Demon vissen in de story mode moet zien  te vangen, dit kan door genoeg gewone vissen te vangen en die in een net te doen zodat de demon vis naar de oppervlakte wordt gelokt, daarna ga je met een kruisboog in gevecht met de demon vis om deze te verzwakken zodat je hem daarna versuft kan vangen met je hengel.

  Hunt mode: Als je een lokatie vrijgemaakt hebt van de demon vis krijg je Hunt opdrachten, je krijgt dan de opdracht om een specifieke vis te vangen op die lokatie, dit is niet altijd even simpel, zeker later is een combinatie van het juiste aas en de vislijn een belangrijke combi, de hunt gaat altijd vooraf met een informatie paneel van waar de vis op reageert. Als je een hunt accepteert dan kun je 1 van de visplekken op een lokatie kiezen, je hebt een sonar scanner om te bepalen waar de vis zich bevindt (deze licht rood op tussen de gewone vissen) en dan begint de hunt, je gooit je dobber in de buurt van de vis en met je move controllers haal je deze dobber binnen om de vis te verleiden in het aas te bijten. De feedback is perfect op je move controller.

  Tournament mode: Als je level hoog genoeg is krijg je de mogelijkheid om aan toernooien mee te doen, je vist dan met een groep een bepaalde tijdsduur en dan gaat het erom wie de meeste kilo's vis vangt.

  Free mode: op alle lokaties die je vrijgespeeld hebt kun je op je gemak een hengeltje uitgooien en relaxed vissen vangen.

  Met alles wat je doet verdien je geld en tickets die je weer kunt besteden aan betere hengels, vislijnen, aas, etc.


  Superhot VR
  De meesten hier zijn hier erg enthousiast over, maar mij leek het helemaal niets, maar goed, met de huidige prijs was het een mooi moment om toch maar eens te proberen. Ik was direct om, het is inderdaad een fantastisch spel!

  De gameplay is simpel, maar zeer verslavend, je wordt elke keer in een serie omgevingen gezet waarin je door meerdere mensen wordt aangevallen en jij een aantal items hebt om ze te verslaan. Als je zelf beweegt bewegen zij ook, als je stilstaat bevriest de tijd. Dit is in de praktijk geweldig, als je een kogel op je afziet komen en langzaam beweeg je je uit de baan van het schot zie je de kogel voorbij gaan, vervolgens gooi je een koffie kop tegen het pistool aan die langzaam door de lucht vliegt en jij oppakt om de tegenstander te vernietigen. Je voelt je echt alsof je in de matrix film meespeelt. Er zijn veel mogelijkheden per omgeving, erg goede game!


  Hustle Kings VR
  Deze poolgame kende ik nog van de playstation 3, Sports bar pool heb ik ook, maar ik wilde graag spelen met de controller in plaats van met de move controllers. Deze game maakt dit mogelijk, grafisch ziet het er bizar goed uit, wel jammer is dat elk cafe leeg is kwa mensen wat de sfeer niet ten goede komt, maar de cafe's zelf en de biljarten ziet er top uit.

  Er zit een goede tutorial mode in, een single player campaign, maar het spel komt pas echt tot leven in de challenge mode tegen je eigen friends (of vreemden) online. Daar kun je een gedeelte van je geld inzetten in een best of 3 (of 5) game wat het megaspannend maakt om te spelen.

  Ik heb wat reviews teruggelezen van deze game en de meesten hebben het erover dat de besturing zo slecht is. Nu weet ik niet of ze elkaar allemaal napraten of dat dit in de loop der tijd verbeterd is, maar ik ben het hier absoluut niet mee eens. De besturing is echt fantastisch namelijk. Elk shot voelt geweldig aan in analog mode (inclusief de trick ballen). De physics kloppen naar mijn mening erg goed, dus die kritiek herken ik simpelweg niet.

  Verder zit alle DLC er standaard in, wat dit een enorm uitgebreide titel maakt. Erg verslavende VR game waar al flink wat uren inzitten!

  Conclusie
  Dankzij die sales toch een hoop nieuwe titels aan kunnen schaffen die ik normaal zou overslaan en die naar mijn mening veel beter zijn dan je op voorhand zou denken.