Star Trek Beyond

Star Trek Beyond

Space. The final frontier... We duiken opnieuw samen met James T. Kirk in de onbekende geheimen van het universum. Wat wij van de film vonden, dat kan je hier lezen.

 

De bemanning van de Enterprise heeft het zwaar. Zij zijn reeds drie (van de vijf) jaar onderweg en bezig met hun missie om nieuwe beschavingen te ontdekken, te onderhandelen en hopelijk vrede met hen te houden. Na een mislukte diplomatieke onderhandeling begint Kirk aan zichzelf te twijfelen. Het is trouwens binnenkort de verjaardag van Kirk, wat tevens ook de sterftedatum van diens vader is. Het wordt ook helemaal symbolisch als Kirk een jaar ouder wordt dan zijn vader ooit geweest is. Tegelijkertijd krijgt Sulu het moeilijk, want die mist zijn dochtertje, en eens aangekomen op een ruimtestation 'Yorktown' van de Federatie - de woonplaats voor miljoenen 'mensen' - wordt het ook duidelijk dat het niet meer botert tussen Spock en Uhura. Spock krijgt ook nog eens slecht nieuws van het thuisfront...
Niet lang nadat de Enterprise aangelegd heeft bij het ruimtestation stevent een onbekend ruimteschip op Yorktown. Een tot nu toe onbekend vrouwelijk wezen maakt contact met Kirk, en door middel van het vertaalprogramma komen ze al snel te weten dat de bemanning van het wezen in gevaar is. Zij bevinden zich in een nevel waarvan bitter weinig bekend is. Dit is een missie die Kirk op het lijf geschreven is, maar wat zij daar vinden had niemand zich kunnen voorstellen... Zullen Kirk en zijn bemanning het halen, of is dit de laatste missie van de Enterprise? Dat kom je in deze film te weten.Destijds, vijftig jaar geleden bij de originele series, maakte het fenomeen Star Trek gebruik van de verbazing en verwondering die de ruimtevaart met zich meebracht. De laatste jaren heeft de franchise zich aangepast aan de huidige norm en krijgen we een spectaculairder, actievoller, en meer op special effects gerichtere films. Dit is met deze film niet anders. Het eerste half uur krijg je het Star Trek gevoel van weleer, maar het wordt al snel een actiefilm. De verbazing en verwondering mindert wat, maar krijgt op het laatste moment toch nog een boost. Deze film is natuurlijk voor de fans van sci-fi en voor degenen die wel houden van een actiefilm.

Steun playstationclan.be