Ace Combat 7: Skies Unknown

Bandai Namco komt met Ace Combat 7 Skies Unknown, de eerste Ace Combat die op de Playstation 4 verschijnt. Wij zochten uit of we met deze actievolle vluchtsimulator te maken hebben met een hoogvlieger.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


In Ace Combat 7 Skies Unknown raken wij betrokken bij de Lighthouse War, ook bekend als het Second Continental War. In deze oorlog is Erusea buurland Osea binnengevallen.  Al snel wordt duidelijk dat Erusea het voorzien heeft op het ruimtevaartcentrum van Osea en vanwege hun technologische voorsprong kan Erusea snel een groot gebied bezetten. In deze oorlog volgen wij het personage Trigger uit Osea. Hij is werkzaam als straaljagerpiloot bij de Air Defense Force als de laatste generatie piloten aangezien men wilt overstappen op drones. Vanwege een akkefietje wordt Trigger overgeplaatst naar Spare Squadron, een eenheid die bestaat uit militairen die allemaal wat op hun kerfstok hebben. Wat volgt is een boeiend verhaal over een piloot die op jacht is naar eerherstel en het verdrijven van de vijand uit zijn thuisland.

Gameplay


Er zijn niet veel games zoals Ace Combat 7 Skies Unknown op de markt. Grote vraag is dan altijd hoe het zit met de besturing van de vliegtuigen. Eerlijk is eerlijk, de game is voor iedereen toegankelijk. Dit komt doordat er twee besturingstypes zijn, een standaard en een expert. Voor je het weet ga je met gemak de gevechten in de lucht aan met andere vliegtuigen en ontwijk je alle aankomende raketten. Maar pas op, je dient wel met één belangrijk aspect rekening te houden en dat is het weer. De weersomstandigheden hebben invloed op je vliegtuig en raketten. Denk hierbij aan de wind maar ook aan de wolken. Vliegen door de wolken is een mooie kans om raketten en andere spelers af te schudden, maar het kan helaas ook ijs veroorzaken op je eigen vliegtuig waardoor het lastiger wordt om deze te besturen.

 

Ace Combat 7 Skies Unknown zit vol met speelbare vliegtuigen en upgrades (in totaal meer dan 150) die je door middel van een Aircraft Tree kan vrijspelen. Dit vrijspelen doe je door credits te verdienen in de single- en multiplayer. Een vrijgespeeld vliegtuig of upgrade is zowel in de single- als multiplayer te gebruiken. De vliegtuigen die je kan vrijspelen zijn onder andere de MiG-21 bis, F-16C, F35-C en de F-22A Raptor.

Naast de verhaalmodus kent Ace Combat 7 Skies Unknown ook een multiplayer met de modi Battle Royal en Team Death Match. In beide gevallen spelen maximaal acht spelers in een sessie gedurende vijf minuten. Dit lijkt zo op papier wat kort en karig maar in de praktijk blijkt dat dit exact de juiste formule is. Na de sessie kan de host met gemak het type modus omzetten (van Battle Royal naar Team Death Match en omgekeerd).

Ace Combat 7 Skies Unknown kent ook een aantal missies in VR-mode. Aangezien wij niet in staat waren om dit te testen, is de score exclusief de VR missies.

   

Graphics & Sound


Op audiovisueel gebied voldoet Ace Combat 7 Skies Unknown aan alle verwachtingen die men tegenwoordig heeft. De vliegtuigen zien en klinken geweldig. Zelfs de luchtstroming langs de vliegtuigen is uitermate mooi weergegeven. Op technisch vlak is het gewoon een genot om geraakt te worden door een raket.  De kwaliteit van de scenes in de single player zijn van een dusdanig kwaliteit dat er al online discussies zijn geweest of de betreffende scene “echt” was of niet.

Conclusie


Tijdens het spelen van de eerste missie in Ace Combat 7 Skies Unknown wist ik het zeker, zo moest Tom Cruise zich hebben gevoeld in de film Top Gun! Wat heeft Bandai Namco met Ace Combat 7 Skies Unknown toch een belachelijke goeie game neergezet! Het verhaal, de gameplay en het grafische aspect zorgen ervoor dat je aan je scherm gekluisterd blijft en maar door blijft spelen. We zitten pas in de maand januari maar dit is in mijn optiek toch echt wel een game die eind december bij iedereen die hem gespeeld heeft in de top drie staat.

 

Pluspunten


  • Aantal vrij te spelen vliegtuigen en upgrades
  • Het combineren van single- en multiplayer
  • Topper op audiovisueel aspect (aanrader: cockpitview)


Minpunten


  • Niets noemenswaardig
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9.5/10
Duur
9.5/10

Ace Combat 7: Skies Unknown

Release
vr 18 jan, 2019
Genre
Arcade
Platform
ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
9.5/10
Duur
9.5/10