TT Isle of Man: Ride on the Edge 3

De Isle of Man is een klein eilandje tussen Groot-Brittannië en Ierland. Niets bijzonders zou je zeggen, maar dit kleine eilandje verandert elk jaar in een feest voor motorliefhebbers. En dit feest is te spelen op jouw Playstation. Welkom bij TT Isle of Man: Ride on the Edge 3!De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Goed om te weten is dat de TT Isle of Man zich afspeelt op het noordelijk deel van het eiland. In TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 speel je met klasse Supersport en Superbike. Bij het begin van jouw “carričre” kies je met welke klasse jij het avontuur wil aangaan. Na deze keuze kies je uit de bestaande coureurs (een eigen personage aanmaken is niet mogelijk). Zodra je deze keuze gemaakt hebt, word je losgelaten in de game.

Je begint in een open wereld waarbij jij al rijdend op zoek moet gaan naar allerlei uitdagingen zoals tijdritten en 1 vs 1 tegen AI. Ook kom je informatiepunten tegen die de speler een inkijk geeft in de geschiedenis van de TT Isle of Man. De carričre stelt helaas niet zoveel voor. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het winnen van de grote TT Isle of Man race. Voordat je aan deze kwalificatie kan meedoen, moet je eerst 8 kwalificatie en races hebben volbracht. Wat jouw prestaties zijn over de pre-kwalificaties en races maakt niets uit. Zolang je deze maar voltooit.

   

Met het voltooien van kwalificatie, races en uitdagingen verdien je XP en credits waarmee jij jouw motor kan upgraden. De hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van jouw prestaties. Wat een gemis is dat XP geen enkele toegevoegde waarde heeft in deze game. Het geeft alleen maar een bepaald level aan waarmee je kan pronken in online races. Credits voor upgrades zijn naar mijn mening dan weer zo makkelijk te verdienen waardoor je binnen een korte tijd met een volledig geüpgradede motor rijdt. Ondanks dat je al snel met een volledig geüpgraded motor rijdt moet je niet te licht over TT Isle of Man 3: Ride on the Edge 3 denken. Zoals de titel al aangeeft ben je echt op de limiet aan het rijden. Een stoeprand en zelfs een putdeksel kan een val veroorzaken. Houdt er dan ook rekening mee dat je zeker in het begin veel schuivers zal maken.

De races kennen ook een variatie in tijdsbestek. Zo zijn er races die je met 3 a 4 minuten volbracht hebt en is er een race waarbij je een kleine 75 minuten mee onder de pannen bent. De grote races zorgen meteen voor een minpunt en dat is dat er geen mogelijkheid is om tussentijds jouw race op te slaan, maar dat zorgt wel voor de nodige uitdaging.

   

Graphics & Sound


Wij hadden al aangegeven dat stoepranden en putdeksels kunnen leiden tot een valpartij. Wat tijdens onze meerdere speelsessies ook heeft geleid tot de nodige valpartijen is het grafisch aspect. Zo hebben wij op diverse plekken in diverse races te maken gehad met frame drops, screen tearing. Zaken die niet bevorderlijk zijn voor een racegame waarbij je het op scherpst van de snede moet presteren. Waar wij dan wel tevreden over zijn is het geluid van de motoren en het oog voor detail van de motoren.

Conclusie


TT Isle of Man 3: Ride on the Edge 3 laat jou ook echt de grens opzoeken als je jouw motor over het asfalt smijt. Helaas zoekt men zelf ook een randje op met performanceproblemen. Een pluspunt is dat alle bekende namen die meedoen aan de TT in de game zitten.

Pluspunten


  • Bekende coureurs
  • Uitdagend


Minpunten


  • Geen mogelijkheid van opslaan tijdens races
  • Prestatieproblemen
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7/10
Duur
6.5/10

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3

Release
wo 17 mei, 2023
Genre
Race
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Nacon
Ontwikkelaar
Raceward Studio

Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7/10
Duur
6.5/10