Sherlock Holmes The Awakened

De reeks van Sherlock Holmes gaat met deze The Awakaned de cult-toer op. Kwamen we Cthulhu tegen of niet? Dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Holmes en Watson raken verstrikt in een onderzoek waarbij een bediende vermist is geraakt. Het onderzoek van Sherlock wijst op een ontvoering door een vreemde sekte. Het duo reist de wereld rond, op zoek naar de vermiste, en onderzoeken de vreemde groepering.

Wie bekend is met de werken van Lovecraft voelt al snel de 'vibe' van het spel en waar die naartoe gaat. Je komt al snel afbeeldingen van Cthulhu tegen, en Sherlock geraakt onderhevig aan de daarbij horende waanzin. Gelukkig is Watson er om hem bij te staan.Gameplay


Wie de vorige game heeft gespeeld weet wat te verwachten: Sherlock onderzoekt plaatsen delict, ondervraagt omstaanders en doet beroep op de expertise van Watson om slachtoffers te onderzoeken. Daarnaast legt hij ook linken die de waarheid aan het licht brengen.

Het spel helpt je zeer weinig, want er staat nergens een locatiemarker om je de weg te wijzen. Dit zal je moeten achterhalen uit de documenten of de verhalen van de mensen die je ondervraagt. Gelukkig komen er in het dagboek van Holmes bij bepaalde tips wel icoontjes, die aangeven of je nog iets moet vragen aan personen, iets moet opzoeken, of je speciale 'Holmes-vision' moet activeren. Hiermee boek je veelal vordering in het verhaal. We moeten erbij vertellen dat Sherlock wel gemakkelijker aan zijn tips raakt dan in de vorige game, waar je al snel iets over het hoofd keek.

Een nieuw aspect aan het bundelen van de hints is dat deze onderverdeeld zijn in drie categorien. Er zijn items, observations en documents & testimonies. In het Mind Palace zal Sherlock de correcte aan elkaar moeten linken. Je hebt, bijvoorbeeld, om voortgang te boeken de link nodig tussen twee items en n observation. Is de link niet correct, dan kan je deze niet meer kiezen. Het komt er ook op aan om zo snel mogelijk de correcte linken te leggen, want ze moeten allemaal ingevuld worden, om te controleren of de link juist is. Je kan bijvoorbeeld niet slechts eentje invullen en controleren of die er hoort, elk element moet ingevuld zijn vooraleer de controle start.

Graphics & Sound


The Awakened is grafisch geen hoogvlieger. Op zich is er niets storend, maar verwacht geen betere graphics tegenover de vorige game. De sound van de game en het stemmenwerk is wel weer leuk. Een achtergrondmuziekje verdwijnt meestal in de achtergrond en hier ondervinden we ook niets storends.

Conclusie


Vond je de vorige Sherlock Holmes leuk en ben je fan van de Cthulhu-mythos? Dan kan je met deze game weinig verkeerd doen. Het onderzoeken loopt wat gestroomlijnder dan de vorige game, maar jammer genoeg worden nieuwelingen wat in het diepe gegooid. Wat opfrissing van de mechanismen zou leuk geweest zijn.

Pluspunten


  • Cthulhu-mythos
  • Gameplay is vloeiender


Minpunten


  • Geen opfrissing van de mechanismen
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Sherlock Holmes The Awakened

Release
do 23 nov, 2023
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Frogwares
Ontwikkelaar
Frogwares

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10