Burnout Paradise Remastered

Burnout Paradise staat in het collectief geheugen gegrift als één van de beste arcaderacers aller tijden. EA brengt een remaster editie naar onze PS4 en hoopt daarmee onze harten opnieuw te winnen. Onze ervaringen lees je hier.De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


In Burnout Paradise is er geen verhaal, maar daar hebben we weinig last van. Waar het in deze game om gaat is het vrij rondscheuren door de stad, het vliegtuigveld, de ranch, en de talrijke plekken die deze game te bieden heeft. In deze editie zit trouwens alle DLC, die destijds na de release uitkwam, standaard in. Zo hebben we al van in het begin een extra reeks auto’s en motorfietsen, maar ook toegang tot het Big Surf Island, waar de nadruk vooral ligt op het maken van buitensporige sprongen. Niet alleen deze sprongen uitvoeren, maar ook het vernielen van dranghekkens en reclameborden zijn de te verzamelen objecten/acties in deze game. Niets brengt meer voldoening dan alle sprongen uitgevoerd te hebben, of dat laatste reclamebord geramd te hebben.

Hoe maak je dan precies progressie in deze game? De wereld van Burnout Paradise is bezaaid met zogenaamde evenementen. Per verkeerslicht hoef je enkel een specifieke toetsencombinatie in te houden, zodat dit van start gaat. Die evenementen kunnen we onderverdelen in enkele categoriën: Race, Stunt, Marked Man, en een modus waarbij je zoveel mogelijk Takedowns moet uitvoeren. Het spreekt voor zich dat een snelle auto niet voldoet wanneer je meedoet aan een evenement waarbij de focus ligt op het van de baan duwen van de concurrentie. De voitures worden daarom onderverdeeld in drie categoriën: snelheid, kracht, en stunt. Soms heb je ook speciale auto’s die je ad hoc kunt veranderen van type. Win je één van deze evenementen, dan krijg je een punt bij op je rijbewijs. Op die manier ontgrendel je verschillende auto’s op de schroothoop, en rijden er ook nieuwe tegenstanders op de baan. Kan je die uitschakelen? Dan wordt hun wrak ook naar de schroothoop gebracht, waarna je deze ook kan gebruiken.
Je hebt bij elke bolide ook een nitro ter beschikking. Die nitro laadt op wanneer je specifieke acties uitvoert, zoals tegen het verkeer inrijden, stunts uitvoeren, of je tegenstanders af en toe een tikje verkopen. Zoals gezegd is deze game een arcaderacer, dus af en toe eens grinden tegen de reling kan weinig kwaad. Dit is – persoonlijk – één van de games waarbij het driften lekker in de hand voelt. Is je snelheid eigenlijk wat hoog om die ene bocht te nemen? Dan ga je gewoon even op de rem staan zodat je die bocht al driftend neemt. Dat gevoel werd nog het best benaderd in Need for Speed: Most Wanted, maar dat was het toch niet helemaal.

In Burnout Paradise Ben Je Nooit Alleen


Waar de game destijd voor bekend was, was de online modus. Je kon zonder veel moeite een vriend zijn party vervoegen, en omgekeerd. Zelfs in het huidige tijdperk, waar ingespeeld wordt op het online concept, vinden we nergens beter dan dit. Eens je in een lobby zit, dan zet je eenvoudigweg enkele evenementen op. Dit gaat van een eenvoudige race tot ‘power parking’, waarbij je tegen hoge snelheid kort afremt om zo tussen twee auto’s te parkeren. Vele gamers zullen in deze modus elkaar weer ontdekken en nostalgisch terugdenken aan die tijden van toen.Graphics & Sound


Op auditief vlak was de game op PS3 goed, en dat is het nu nog steeds. We geven toe dat bepaalde animaties wel gedateerd zijn, vooral wanneer je je sprong niet goed inschat en niet op de rijweg terechtkomt. We trekken ook een puntje af voor de ontbrekende optie waarbij je jouw eigen playlist kan laten afspelen, dit was namelijk in de vorige generatie wel mogelijk.

Conclusie


Burnout Paradise Remastered is misschien wel één van de weinige remasters waar vele gamers op zaten te wachten. Je krijgt niet alleen een nostalgisch gevoel, maar je merkt dat deze game, zoveel jaren geleden, ook al ‘af’ was. Jammer genoeg kan je nu je eigen soundtrack niet meer selecteren, maar dat doet weinig af aan het plezier.Tot online?!

Pluspunten


  • Nostalgie ten top
  • MP nog steeds even goed


Minpunten


  • Soundtrackoptie eruit gehaald
  • Grafisch weinig upgrade
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.3/10
Gameplay
9/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9/10

Burnout Paradise Remastered

Release
vr 16 mrt, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Electronic Arts
Ontwikkelaar
Criterion

Score

Verhaal
8.3/10
Gameplay
9/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9/10