RiMS Racing

Met RiMS Racing mogen we een nieuwe motorgame verwelkomen op onze Playstation. Wij zochten uit of deze nieuwkomer zich kan meten met de gevestigde orde of zich in het achterveld bevindt.

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


RiMS Racing kent 14 circuits/wegen waar volop geraced kan worden waaronder het circuit van Zolder en de Passo San Marco. Deze zijn met 8 verschillende moteren (zoals Kawasaki Ninja ZX10 RR en de Ducati Panigale V4R) te berijden. RiMS Racing is geen arcaderacer maar richt zich vooral op simulatie.

   

Deze simulatie richt zich dan vooral op de onderdelen van je motor. Naargelang jouw rijstijl zullen onderdelen sneller, of net minder, slijten. De versleten onderdelen hebben ook een merkbaar effect op de controle van jouw motor. Wanneer je genoeg credits hebt verzameld kan je de onderdelen vervangen. Het interessante hieraan is dat dit met 1 simpele druk gedaan is. Nee, je mag vakkundig elk onderdeel zelf van je motor halen. Zo maak je schroeven lost en vast door de linkerjoystick te gebruiken en dien je andere onderdelen eraf te halen door een toetsencombinatie te gebruiken.

   

Er is een uitgebreid scala aan modi beschikbaar. Zo kan jij jezelf, onder andere, onderdompelen in Career, een solorace en een Private Testing (waarin je in alle rust een setting voor je motor kunt zoeken). Tevens zijn er multiplayermodi aanwezig. Je kan een splitscreen race rijden en deelnemen aan online Challenge Events en Online Custom Events. De Challenge Events zijn kleine events die een beperkte tijd beschikbaar zijn. In deze challenges draait het erom om een zo snel mogelijke tijd te zetten met de daarbij aangegeven settings. De Custom Events zijn de normale online races die wij kennen uit andere games. Helaas hebben wij dit niet kunnen testen omdat de lobby’s simpelweg leeg waren. Dit bevreemde ons wel aangezien uit de leaderbords bleek dat gamers de weg naar de Challenge events wel konden vinden.

Graphics & Sound


Grafisch hadden we toch wat meer verwacht op de Playstation 5. Ja, de motoren zien er goed uit maar tijdens de races hebben wij op bepaalden punten toch last van wat screen tearing en werden zaken ingeladen op vreemde momenten. De locaties zien er acceptabel uit maar voelen op momenten leeg aan.
Het geluid van de moteren is goed te noemen en men maakt daarbij goed gebruik van de Playstation 5 controller (zoals bij de klappen bij het schakelen).

Conclusie


RiMS Racing is een degelijke racegame met genoeg variatie, ondanks de korte lijst aan motoren en circuits/wegen. RiMS Racing mikt op realisme en is daar in mijn ogen redelijk in geslaagd. Het zelf uit elkaar halen van je motor is een leuk, maar eerlijk gezegd was ik na 50x er wel klaar mee om met mijn linkerjoystick te draaien om de schroeven eruit te halen. Wat wel zorgen baart zijn de nu al lege online lobby’s.

Pluspunten


  • Aanwezigheid van diverse modi
  • Realisme in combinatie van rijgedrag motor en vervangen onderdelen


Minpunten


  • Maar het vervangen van de onderdelen kan snel vervelen
  • Korte lijst aan speelbare motoren en circuits/wegen
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10

RiMS Racing

Release
vr 09 jul, 2021
Genre
Race
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Nacon
Ontwikkelaar
Raceward Studio

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10