Godzilla

In het Verre Oosten bestaat het fenomeen 'Godzilla' al vele decennia. Zijn wij westerlingen klaar voor deze game of niet, dat lees je hier!

 

Wegens het ontbreken van een overkoepelend verhaal krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere.

Gameplay


Be The Kaiju?


Godzilla is een kaiju. Dit is kort uitgelegd Japans voor 'monster'. Deze monsters zijn afkomstig van de zeer levendige fantasie van Japanse producers en schrijvers. Doorheen het spel zal je in staat zijn om andere kaiju te ontgrendelen, waarmee je aan de slag kan in volgende spelmodi.
 • God of destruction: deze modus laat zich opnieuw onderverdelen in enkele categorieën:
  • Go Ashore: wees Godzilla, val de mensheid aan en verorber de generatoren;
  • Invade: idem als go ashore, maar met een andere kaiju;
  • Defend: sta aan de kant van de mensheid en voorkom dat verschillende kaiju de mensheid vernietigen.

 • King of kaiju: hier moet je de verschillende golven kaiju verslaan;
 • Vs mode : neem het op tegen één of twee anderen online.

Naast deze heb je ook nog Diorama en Kaiju guide. In deze kan je respectievelijk je eigen (ramp)scenario's creëren en meer te weten komen over de verschillende monsters die je doorheen de game tegenkomt.

De besturing van de monsters is steeds hetzelfde zo zal je met de richtingsknuppel steeds rechtdoor gaan, al zal je het monster links en rechts moeten laten bewegen door middel van de schouderknoppen R1 en L1. Verder gebruik je nog vierkantje voor een lichte en driehoekje voor een zware aanval. Het kruisje gebruik je om Godzilla een stormaanval te laten uitvoeren en met rondje kan je je plasmastraal afvuren. R2 gebruik je om een ultieme verdedigingsaanval te lanceren, die tegelijkertijd ook offensief zeer sterk is. De acties onder rondje, kruisje en R2 variëren naargelang welke kaiju je bestuurt.Evolve


Eén van de andere modi is de Evolution mode, hier maak je gebruik van verzamelde punten die je behaalt bij het vernietigen van steden/gebouwen/legervoertuigen/... en bij het verslaan van de andere kaiju. Wanneer je voldoende items verzameld hebt, kan je deze spenderen aan één van de vrijgespeelde monsters, en kan je diens vaardigheden doelgewijs opwaarderen. Het mag wel gezegd worden dat je voor één 'evolutiestap' al vrij veel materiaal moet hebben. De vraag resteert dan of menig gamer het kan opbrengen om hier veel tijd aan te spenderen.

Graphics & Sound


Op visueel vlak deed de gameplay ons denken aan de middenmoot op de vorige generatie (PS3). Je herkent zeker alles wat er op je beeldscherm verschijnt, maar mooie texturen en een correcte aflijning van de voorwerpen en monsters ontbreekt. Langs de andere kant zijn de tussenfilmpjes over de verschillende Khaju wel degelijk.

De geluiden die Godzilla en zijn vrienden maken zijn uiteraard altijd ongeveer hetzelfde, alsook de ontploffende gebouwen en de mensen die uit vrees voor je vluchten. De soundtrack op zich valt mee, maar enkel de kenners zullen dit kunnen smaken.Conclusie - Enkel voor die hards!


Wie een volwaardig verhaal verwacht loopt liever met een grote boog rond deze game heen. Er zullen slechts weinig gamers zijn die de gameplay zullen weten smaken, en die weinigen zullen waarschijnlijk grote fans zijn van Godzilla - en nog liever van de vroegere, Japanse reeksen. Qua gameplay is er niet veel afwisseling al zijn er wel voldoende verschillende modi: de ene keer moet je vernietigen, de andere keer beschermen en dit met tientallen monsters. Maar al bij al heeft deze game veel te weinig om het lijf om het verkoopbedrag te rechtvaardigen. Kortom: eentje voor de die hard fans!

Pluspunten


 • Vele monsters
 • Fact list van de monsters


Minpunten


 • De prijs
 • Eentonige gameplay
 • Grafisch en auditief achterhaald
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
5/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
7/10

Godzilla

Release
vr 17 jul, 2015
Genre
Brawler
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
5/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
7/10