Gotham - seizoen 3

Gotham - seizoen 3

De avonturen van Jim Gorden, maar ook de jonge Bruce Wayne, gaan verder in dit derde seizoen van Gotham!

 

Het gaat niet goed met Jim Gordon. Sinds zijn breuk met Lee is hij aan lager wal geraakt en verdient hij zijn brood door als premiejager jacht te maken op de 'freaks' die ontsnapt zijn uit Indian Hill, die onder leiding van Fish Mooney Gotham onveilig maken. Barbara, Jims ex-verloofde, en haar vriendin Tabitha openen ondertussen een nachtclub die ons erg doet denken aan die van Fish Mooney indertijd, voor zij verraden werd door Penguin. Met die laatste gaat alles trouwens opperbest. Hij bevrijdt zijn vriend Edward Nygma en doet zelfs een gooi naar het burgemeesterschap.

Hoe vergaat het onze jonge Batman ondertussen? Die zet zijn training onder leiding van Alfred verder, maar ook voor hem loopt niet alles van een leien dakje. Zo confronteert hij de raad van bestuur van zijn eigen bedrijf met mogelijke corruptie en komt zo in contact met het mysterieuze Court of Owls. Die dwingen hem het onderzoek naar hen, en de moord van zijn ouders, te stoppen. Maar geeft Bruce zich zomaar gewonnen?
Ondertussen maakt een nieuwe boef zijn intrede. Jervis Tetch, een goochelaar annex hypnotiseur die in staat is om mensen zijn wil op te leggen. Hij is op zoek naar zijn zus, Alice, wiens bloed een speciale eigenschap zou vertonen. De gelijkenissen met het sprookje van Alice in Wonderland zijn in deze afleveringen nooit ver weg.

Al het bovenstaande gebeurt in de eerste vijf ŗ zes afleveringen - van tweeŽntwintig - van dit derde seizoen en om spoilers te vermijden, gaan we niet verder in op het verhaal. Dit gezegd zijnde mag je je verwachten aan een tornado van plottwisten en choquerende openbaringen. We zien Bruce al wat meer eigenschappen vertonen van zijn 'Dark Knight'-alias en ook vele boeven tonen zich in hun ware vorm. We weten dat Batman en Catwoman een ingewikkelde relatie hebben, en dat vertoont zich blijkbaar zelfs al in hun tienerjaren!

Kortom, ben je fan van Batman en het DC-universum? Dan moet je deze serie zeker gezien hebben!Deze film is voor jou als:
  • Je de voorgaande seizoenen hebt bekeken
  • Je je wil verdiepen in de achtergrond van het fictieve Gotham

Deze film is niet voor jou als:
  • Je de vorige seizoenen niet gezien hebt
  • Je geen feeling hebt met het DC-universum

Steun playstationclan.be