Hands-on: Riders Republic

Hands-on: Riders Republic

Wij gingen met de closed n open bta aan de slag.

 

Ubisoft is niet vies van extreme sporten en kwam in het verleden onder meer met Shaun White Snowboarding op de proppen en volgde iets later met Steep; waarin zowel skin als snowboarden centraal stond. Die kennis wilden ze verder benutten en, onder meer dankzij The Division, bedachten ze Riders Republic: een MMO waarin extreme sporten centraal staan. De game zou reeds in de rekken moeten liggen, maar werd uitgesteld naar eind oktober dit jaar. Een ideale kans dachten ze voor het publiek om de servers (en natuurlijk gameplay) alvast eens te testen.

Boordenvol content


Ubisoft houdt ervan je te overrompelen met info, maar pakt dat bij Riders Republic strategisch aan. Via een verhaalmodus worden alle verschillende sporten gentroduceerd: fietsen, skin, snowboarden en met je wingsuit over de hoogste toppen van de gebergtes vliegen. Er ontbreken dus heel wat gekende sporten zoals motorcross, maar dat staat het plezier dat je kan beleven niet in de weg. De verhaalmodus laat je deelnemen aan verschillende wedstrijden, maar het 'riders' dorpje biedt veel meer dan dat. Het is de thuisbasis voor alle renners waaruit je het samen of tegen elkaar kan opnemen in verschillende disciplines en game modi. Plezier gegarandeerd met (of zonder) vrienden, vooral gezien we voorlopig geen problemen ondervonden met de matchmaking.

 

Work in progress


Het is overduidelijk dat Ubisoft nog werk heeft Riders Republic, gaande van ontbrekende stemmen (nu leest een computergestuurde stem alle in)game teksten voor, wat voor enorm veel irritatie zorgt) tot het opgelost krijgen van alle bugs die de game nog teisteren. De ontwikkelaar/uitgever zette de poorten dusdanig open bij deze bta dat iedereen de game lang genoeg kon spelen om bugs te vinden zoals het komen vastzitten in decors, slecht spawnen tijdens races en meer. Fingers crossed dus voor eind oktober, twee maandjes is immers niet meer lang...


Riders Republic

Riders Republic
Release
di 25 feb, 2020
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Annecy

Steun playstationclan.be