Sniper Ghost Warrior Contracts 2

De CryEngine vergt veel rekenkracht, dus toen de PlayStation 5 verscheen, vond ontwikkelaar en uitgever CI Games het een ideaal moment om te werken aan een verbeterde versie van Sniper Ghost Warrior Contracts 2. Een schot in de roos?

 

De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


Geloof het of niet, maar Sniper Ghost Warrior Contracts 2 is reeds de zesde game uit de reeks en fungeert als een rechtstreeks vervolg op diens voorganger. Gelukkig is er voor nieuwkomers (zoals kersverse PS5-eigenaars bijvoorbeeld) weinig achtergrondinformatie nodig. Als professionele sniper op contractbasis (zie je de link al?) genaamd Raven, ben jij ingehuurd om een professioneel kartel omver te werpen. Locatie? Het prachtige, zanderige Midden-Oosten, dat gelukkig voor jou heel wat mooie plekjes kent waaruit je kan snipen. Wat volgt, zijn een reeks missies die vaak tot 2 uur per stuk in beslag kunnen nemen. Van het verhaal zal je echter niet omver geblazen worden, maar gelukkig overtuigt de gameplay wel.Gameplay


Naast een flinke tutorial waarin je de kneepjes van het vak leert biedt Sniper Ghost Warrior Contracts 2 een handvol missies aan, die zich telkens op een andere locatie afspelen. Diezelfde missies kennen verschillende objectieven, waaronder niet alleen saboteren, maar ook het uitschakelen van enkele targets. Om je missies tot een goed einde te brengen (en alle objectieven te behalen) zal het belangrijk zijn je omgeving (en vijanden) dus goed in kaart te brengen en indien nodig het betere sluipwerk te hanteren. Eenmaal in positie, kan je door de natte vinger in de wind te houden (of gewoon te focussen op je shot…) de juiste windrichting meekrijgen en je afwijkende kogel recht door het hoofd van je target(s) te knallen. Niks geeft meer voldoening, vooral als men je shot in slowmotion afspeelt en je de verwoestende schade die een kogel kan aanrichten ingezoomd mag aanschouwen.

Afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad zal je al dan niet sneller alle objectieven weten te halen, maar doe je toch gemiddeld een uur of twee per missie, vooral wil je geen fouten maken en zoveel mogelijk onopgemerkt blijven. Waar Sniper Ghost Warrior Contracts 2 dan weer helaas wel tekortschiet (pun intended), is op vlak van afwerking. De game introduceert naast het betere sniperwerk ook sluipen, springen en meer (zoals met drones vliegen), maar weet dat op geen vlotte manier te presenteren. Springen en ergens opklauteren is bijvoorbeeld een vaste animatie en wat nog het meest teleurstelt, zijn de bugs die uit de PS4-versie nog steeds aanwezig zijn. Een uur rondlopen om vervolgens je target neer te schieten, maar dan merken dat zijn keycard niet kan worden opgepikt door een vervelende ‘loot’ bug waardoor je helemaal opnieuw mag beginnen in de hoop dat het wel zou lukken? CI Games ligt er na maanden precies nog niet wakker van, helaas…Graphics & Sound


De PlayStation 5 kent voldoende rekenkracht en schotelt een vlot spelende Sniper Ghost Warrior Contracts 2 voor waarbij vooral de ingezoomde snipershots prachtig worden weergegeven én ook leuk aanvoelen dankzij de DualSense-controller. De rest van de game laat een beetje te wensen over op vlak van afwerking, terwijl de uitgestrekte omgevingen gelukkig wel veel detail vertonen.

Conclusie


Sniper Ghost Warrior Contracts 2 speelt het best op PlayStation 5 en blijft een game die voldoening biedt op meerdere vlakken, mede door een uitgebreide campagnemodus. CI Games had echter wel meer tijd mogen besteden aan het oplossen van oude bugs, alsook kon het op vlak van afwerking gerust meer inzet hebben vertoond. Hoe dan ook is het alvast een van de betere games uit de franchise.

Pluspunten


  • Snipen zit vernuft in elkaar
  • Missiestructuur
  • Speelduur


Minpunten


  • Summier verhaal
  • Houterige besturing
  • Aanwezigheid oude bugs
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

Release
ma 23 nov, 2020
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
CI Games
Ontwikkelaar
CI Games

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
8/10