Mighty Goose

Metal Slug is al even van onze beeldbuis verdwenen, maar weet nog altijd een bron van inspiratie te zijn voor bepaalde indiegame-ontwikkelaars. Zo probeert ook Mighty Goose een ode te brengen aan het retrogenre. Benieuwd of men met g(l)ans zou slagen.

 

De geteste versie is de PS5-versie.

Verhaal


Wie Metal Slug een beetje kent, weet dat gameplay primeert en je niet teveel verhaal moet verwachten. Dat geldt ook voor Mighty Goose, al verpakt men het alvast wat moderner. Als Mighty Goose mag jij als premiejager de gekste wapens tevoorschijn toveren en het gevecht tot bij de Void Koning brengen. Deze intergalactische alleenheerser heeft het bevel over een groot leger van onderlingen en mechanische monsters die jij één voor één mag afmaken. Het moderne aan deze game is echter dat leuke levels elkaar afwisselen en elk personage dat Mighty Goose tegenkomt tonnen humor bevat. Een ware ode aan Metal Slug, zoals het hoort.Gameplay


Een titel in dit ‘run and gun’ genre staat of valt met diens gameplay. Gelukkig voor Mighty Goose is de manier waarop de levels in elkaar zitten een ware meevaller. Als gans kan je vrij bewegen en gebruikmaken van de verschillende soorten wapens die je ontvangt én de voertuigen die je weet te besturen. Vijanden vallen als vliegen en eindbazen kennen voldoende weerkracht om de spanning erin te houden. Enig puntje van kritiek is echter de moeilijkheidsgraad. Wapens moeten vaak gekocht worden en laat men nu zeer karig munten uitdelen om dat te kunnen doen. Sterf je, dan herval je vaak naar een lagere wapenupgrade en schiet de moeilijkheidsgraad de hoogte in. Een game-over zal je dus vaker te zien krijgen dan de goeie oude Metal Slug-games. Best jammer, want de game kon anders wel voor de nodige uurtjes speelplezier (vol humor) zorgen voor een nieuw (lees: minder hardcore) publiek.

Graphics & Sound


De pixel-art graphics passen perfect bij een titel als Mighty Goose en kent daarbovenop Nederlandstalige ondertitels. Helaas zitten die wel vol schrijffouten (waaronder een dt-fout in het begin van de game), al is dat slechts wat smet op het blazoen. De game kent voor de rest een voortreffelijke soundtrack, waardoor je snel in het ritme van deze run and gunner zal zitten.Conclusie


Het is jammer dat een beetje afwerking bij Mighty Goose ontbreekt en dat de moeilijkheidsgraad (of enkele foute beslissingen qua gameplay) roet in het eten gooien, anders kreeg de game (des te meer dankzij diens humor) een quasi perfecte score. Een aanrader voor fans van het genre die een uitdaging zien zitten, helaas net geen aanrader voor al de rest.

Pluspunten


  • Humor
  • Zalige run and gun gameplay
  • Pixel art graphics


Minpunten


  • Fouten in Nederlandse teksten
  • Moeilijkheidsgraad
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10

Mighty Goose

Release
za 05 jun, 2021
Genre
Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Playism
Ontwikkelaar
Blastmode

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10