Tour de France 2021

We kennen allemaal de prachtige beelden uit de koers van Sporza, NOS en Eurosport. Maar is Tour de France 2021 ook pracht en praal of fietsen we binnen de kortste keren rond met de pap in de benen?

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Naast de officiŽle route van Tour de France van 2021 kun je ook de wegen van Paris-Nice, Paris-Roubaix en Criterium du Dauphine verkennen. In totaal zijn er 89 etappes te rijden waardoor er een breed scala aan keuze aanwezig is. Deze etappes zijn solo te berijden in de My Tour-mode, waar je start met je eigen team, met beperkt budget, met als doel om uiteindelijk uit te groeien naar een ploeg die een gooi doet naar de eindoverwinningen.

De diepgang van het wielrennen komt duidelijk naar voren in Tour de France 2021. Zo moet je rekening houden met je energie en de windrichting (uit de wind rijden kost namelijk weer minder energie). Tevens moet je proberen om de koers ďte lezenĒ. Sprint je met elke aanval mee met misschien wel het risico om de man met de hamer tegen te komen of laat je een groepje vluchters spartelen en probeer je de overwinning binnen te halen via een massasprint? Tijdens de etappe heb je de beschikking over communicatiemiddel waarmee jij de overige renners uit jouw ploeg opdrachten kan geven, daarnaast is het ook mogelijk om binnen jouw ploeg te wisselen van speelbare renner.

   

Het grote probleem voor Tour de France 2021 is dat het op sommige momenten een vrij saaie sport is. Gelukkig beschik je wel over de mogelijkheid om de tijd vooruit te spoelen. Dit is echter niet zonder risico. Mis je een moment? Helaas, je hebt niet de mogelijkheid om de tijd weer terug te draaien.

Alle grote ploegen zijn aanwezig in Tour de France 2021. Als extra is er ook een Dream Team. De meeste ploegen zijn voorzien van de echte namen en fotoís van de renners. Helaas geldt dit niet voor alle ploegen. Zo rijden er in het Dream Team renners rond als Mercki, Indurail en Cancellaru. Dit geldt overigens ook voor Deceuninck-Quick-Step waar we renners tegenkomen als Alaphilix, Evenepoet en Almeio.

   
   

Graphics & Sound


Grafisch gezien mogen we stellen dat Tour de France 2021 achterhaald is. Zo bestaat het gehele peloton uit hetzelfde karakter en worden we van de omgeving ook niet super enthousiast. Het is niet slecht, maar het scoort geen dikke voldoende.

De etappes worden begeleid met Engelse commentaar, die vertelt als er een ontsnapping plaatsvindt en welke renner je het beste in de gaten kan houden. Tevens krijg je informatie over een beklimming of tussensprint. Deze commentaar is zeer accuraat en daardoor van uitermate toegevoegde waarde.

Conclusie


Als liefhebber van de koers was het toch de vraag hoe men het wielrennen gaat vertalen naar een game. Tour de France 2021 brengt de diepgang van de sport naar je Playstation. Maar vanwege het saaie speeleffect zal dit niet een game zijn die de meeste van ons, hoezeer je ook van de koers houdt, op zal zetten.

Pluspunten


  • OfficiŽle route van de Tour de France 2021
  • Maakt diepgang van de sport zichtbaar
  • In totaal 89 speelbare etappes


Minpunten


  • Niet voor iedereen weggelegd vanwege eentonig karakter
  • Grafisch achterhaald
  • Niet de volledige licentie
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
6.6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
5.8/10
Geluid
6.5/10
Duur
7/10

Tour de France 2021

Release
do 03 jun, 2021
Genre
Sport
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Nacon
Ontwikkelaar
Cyanide Studio

Score

Verhaal
6.6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
5.8/10
Geluid
6.5/10
Duur
7/10