Final Fantasy VII Remake Intergrade

Met de komst van de PS5 heeft Final Fantasy VII Remake een upgrade gekregen onder de naam van Intergrade. Upgrade of niet, dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


We hebben uiteraard Final Fantasy VII Remake al mogen reviewen, en dat resultaat lees je hier.

Yuffie


Naast de originele game kent Intergrade nog een extra episode met Yuffie als hoofdrolspeelster. Deze protagonist van Wutai (een soort stad/gemeenschap waarvan de inwoners ninja-allures hebben) heeft maar interesse in één ding: materia. Zij wil Shinra binnenvallen want zij denkt dat zij bezig zijn met een experimentele über-materia, en daar wil zij graag haar handen om hebben. De episode speelt zich af tussen bepaalde scènes van de tweede helft van het hoofdverhaal. Af en toe zullen ook die kernpersonages de revue passeren.

 

Gameplay


Grotendeels blijft de originele gameplay overeind. Je zal je personages kunnen opwaarderen, uitrusten met nieuwe wapens en armbanden, en die dan opnieuw uitrusten met materia. Daarnaast wordt er een nieuwe minigame geïntroduceerd. Dit heeft veel weg van een bordspelletje waarbij het erop aankomt de verdediging van de tegenstander neer te halen. Deze kent ook vier niveaus, die uiteraard steeds moeilijk worden en waarvoor je nieuwe poppetjes zal moeten kopen om hen te verslaan.

Graphics & Sound


De audiovisuele kwaliteit is uiteraard om 'u' tegen te zeggen. Op onze PS5 komen de kleurrijke omgevingen extra tot hun recht. Opnieuw is de voicecast van zeer goede kwaliteit.

Conclusie


Met de komst van de PS5 en de upgrade van de originele game komt er een nieuwe episode met Yuffie bij. Deze extra episode is goed voor zo'n zes uurtjes extra en het lijkt alsof er wel nog meer in het verschiet zit.

Pluspunten


  • Grafische upgrade
  • Verslavende minigame


Minpunten


  • Eindigt nogal abrupt
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
10/10
Geluid
9.5/10
Duur
8/10

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Release
za 14 aug, 2021
Genre
JRPG
Platform
ps5
Uitgever
Square Enix
Ontwikkelaar
Square Enix

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
10/10
Geluid
9.5/10
Duur
8/10