Those Who Wish Me Dead

Those Who Wish Me Dead

In Those Who Wish Me Dead neemt Angelina Jolie het op tegen enkele huurmoordenaars en de elementen der aarde. Hoe wij haar acteerprestatie beoordelen kan je hier lezen.

 

De bal gaat aan het rollen wanneer een advocaat vermoord wordt door enkele kerels die zich voordoen als iemand van de gasmaatschappij. Deze gebeurtenis ontsnapt niet aan het nieuws, en wordt bekeken door iemand die nauw samenwerkte met het slachtoffer. Na enige twijfel neemt hij zijn zoon en vlucht hij naar een gebied, hier ver weg vandaan, naar zijn schoonbroer die toevallig sheriff is. Die sheriff, Ethan (Jon Bernthal), werkt in het bosrijke gebied van Montana en heeft het moeilijk om de zogenaamde 'smoke-jumpers' onder controle te houden. Deze kerels, die het niet zo hebben voor 'regeltjes', zijn degenen die hun leven riskeren tijdens de vele bosbranden om gebieden te blussen, maar vooral mensen te redden van het vuur. En van die 'kerels' is Hannah (Angelina Jolie) en zij is waarschijnlijk nog de meest wilde van allemaal.

Na de achtervolging van huurmoordenaars Jack en Patrick scheiden de wegen van vader en zoon. Gelukkig komt die zoon terecht bij Hannah, die al snel doorheeft dat er iets niet in orde is. Is zij in staat om de kleine te beschermen tegen moordenaars en de bosbrand? Dat kom je te weten in Those Who Wish Me Dead.Wanneer we deze film ontvingen, had ik de indruk de zoveelste film van Angelina Jolie, die meestal ongeveer hetzelfde doet, te bekijken. Niets is echter minder waar. Door de puike acteerprestaties van Jolie, maar ook van Jon Bernthal (bekend van The Walking Dead en weergaloos in de serie The Punisher) en huurmoordenaar Jack (Aidan Gillen, bekend als Littlefinger uit Game of Thrones) kent deze film een suspensniveau die we de laatste jaren gemist hebben in de filmwereld. Wat begint als een film 'dertien uit een dozijn', eindigt in een spannende thriller waarbij je op het tipje van de stoel gaat zitten. Hier en daar wel een vleugje onrealisme (verwondingen die eigenlijk t erg zijn om door te gaan), maar dat zien we graag door de vingers.


Steun playstationclan.be