421 keer gelezen

Topic: Tethered VR

  • 1

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline qrobinez

Tethered VR

Gepost op: do. 27 oktober, 2016, 11:06
Tethered VR

Tethered VR is de eerste strategy game die beschikbaar is voor de VR. Jij bent een God de als doel heeft om een compleet onherbergzaam land weer vruchtbaar en leefbaar te maken voor de mensen, die Peeps genoemd worden in de game.Na het opstarten van de game kom je in het eerste land waar je je eerste stappen als God gaat zetten. Dit eerste land is eigenlijk een enorm lange tutorial waarin je de basis van resource management, het vermaken van je Peeps en het verdedigen van je Peeps spelenderwijs geleerd wordt.

Het land waarmee je begint is droog en dor en er is helemaal niets te doen. Er zijn zelfs geen Peeps op het land omdat het simpelweg niet leefbaar is. Maar jij bent een God, dus daar ga je uiteraard zelf wel even wat aan doen. Het duurt niet lang of er valt een ei uit de lucht die je uitbroedt waar je eerste Peep uitkomt. Dat levert wel even een euforie momentje op want de eerste bewoner van je land is een feit! Dan blijkt ook nog dat het een superlief kereltje is die met een piepstemmetje duidelijk laat weten dat die aanwezig is.

Het duurt niet lang of je krijgt door dat hij nogal honger heeft. Als God kun je dat natuurlijk niet over je kant laten gaan want door de honger loopt je Peep er heel verdrietig bij, wat hartverscheurend is om te zien. Dus als God ga je ingrijpen. Je gaat je Peep aan het werk zetten om eten te halen van het land en die kan je Peep opslaan in het basis kamp bij je totempaal. De Peep is blij dat die wat te doen heeft en je ziet hem vrolijk bezig gaan met die taak. Zodra het eerste voedsel verzameld is krijg je spirit power. Spirit Power kun je verzamelen en terug laten vloeien in de totempaal.

De totempaal heeft een heilige betekenis voor je Peeps en heeft speciale krachten, hoe voller de totempaal, hoe groener het eiland wordt. Zodra je eiland groen begint te worden lijkt het wel of er een broadcast door het universum gaat, want de 1 na de andere Peep komt ineens op je eiland wonen. Helaas verveelt een Peep zich nogal snel en zul je ze aan het werk moeten vermaken of moeten entertainen.

Dus binnen een half uur heb je zo'n 10 peeps voor je aan het werk die allerlei verschillende taken uitvoeren, zo heb je peeps die stenen halen, anderen zijn verantwoordelijk voor voedsel, weer anderen halen hout op en ga zo maar door. Dan heb je ook nog een paar bob de bouwer Peeps aan het werk die druk aan het bouwen zijn om daar een mooi eiland van te maken. Dus binnen no time heb je een slaapzaal gebouwd, verbeterde voedsel, mining en hout ophaal mogelijkheden en natuurlijk zoals overal een echte kroeg waar je Peeps na het werk zich helemaal zat kunnen drinken om weer op krachten te komen.

Al met al ben jij als God (eigenlijk ben je een spirit guardian) supergoed bezig. Totdat het nacht wordt. 's nachts in het donker is het nooit een fijne omgeving en op jouw land met al die vrolijke hardwerkende Peeps gebeuren dan de meest verschrikkelijke dingen. Je peeps zijn totaal onvoorbereid op wat er komen gaat. Ze worden namelijk aangevallen door allerlei rare wezens (met name rupsen in het begin). Naast werken moeten ze nu dus ook ineens zich enorm verdedigen, jij als God geeft hier de aanwijzingen voor omdat jij overzicht hebt over het land en de verschillende punten waar het mis gaat.

Na je eerste nacht zijn je meeste Peeps moe, ziek en gewond door de gevechten. Allemaal leuk en aardig, maar er moet gewerkt worden! Aangezien elke nacht de aanvallen heviger zullen worden ga je als God niet meer iedereen aan het werk zetten maar ga je ook een aantal Peeps trainen als soldaat. Laat die maar de boel verdedingen zodat de rest 's nachts kan rusten.

Zo ben je zo'n 45 minuten bezig voor je eerste missie / tutorial, uiteindelijk zal het hele land groen zijn en de totempaal volledig geladen met Spirit Energie. Jij als God hebt je werk afgerond, de Peeps zijn nu volledig zelfstandig en kunnen een gelukkig leven tegemoet gaan. Tijd voor het volgende land !

Conclusie
Tethered VR blijkt een fantastische game te zijn, je zult voor 1 playthrough zo'n 10 - 14 uur bezig zijn, maar je kunt elk land herspelen om weer andere strategieen te proberen om een zo kort mogelijke tijd te halen voor op de leaderboards.

De game is een soort kruising tussen de Sims kwa stijl en een strategy game kwa defense. Het heeft een compleet eigen stijl in ieder geval en mede door het schattige karakter van de Peeps, hun non verbale communicatie en de schattige stemmetjes voel je je echt verbonden met je Peeps.

Het is wel hard werken om ze allemaal aan het werk te houden. Gelukkig is de besturing simpel, doordat je kunt kijken naar je peep en dan met kruisje kan aangeven wat ze moeten doen.

Laatst bewerkt op: do. 27 oktober, 2016, 16:06 door qrobinez 

Offline ara

Re: Tethered VR

Reactie #1 Gepost op: do. 27 oktober, 2016, 11:13
Dat lijkt me iets voor mij.  :p
Hoeveel kost deze game?
 

Offline qrobinez

Re: Tethered VR

Reactie #2 Gepost op: do. 27 oktober, 2016, 11:23
Citaat van: ara op do. 27 oktober, 2016, 11:13

Dat lijkt me iets voor mij.  :p
Hoeveel kost deze game?

26,95 euro
 

Offline ara

Re: Tethered VR

Reactie #3 Gepost op: di. 01 november, 2016, 10:46
Ook een zeer leuk spelletje.
Wel repetitief hé, op ieder eiland moet dezelfde handelingen doen. Ik merk wel dat de slakken groter en agressiever worden.

ik heb nog niet door wat je moet doen bij een Peep die depressief is en zelfmoord wil plegen. Ik heb er al eens een zon op gezet, regenwolkje.. je kunt hem geen commando's meer geven.

 
  • 1