33165 keer gelezen

Topic: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

xXiNiXx

Offline xXiNiXx

  • Administrator
  • Level 5
  • *
  • psnxXiNiXx
  • Berichten: 1.487
  • XP: 27
  • Geslacht: Man

PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Gepost op: wo. 16 oktober, 2013, 15:15
Heb je problemen tijdens het online gamen? Heb je een telenet abonnement? Deze handleiding helpt je om alles in te stellen zodat je vlot online kan gamen.

STAP 1: Instellen telenet modem

A. Ga naar http://www.mijntelenet.be en login...
B. [OPTIONEEL] Ga naar Draadloze instellingen > Instellingen > Algemeen
Schakel Homespot uit. Dit zorgt ervoor dat je modem gebruikt wordt als publieke homespot. In theorie zou dit geen effect mogen hebben op jouw internetverbinding.



C. Ga naar Draadloze instellingen > Geavanceerd > Firewall

1# Zet UPnP actief
2# Vul 100 in bij het DMZ adres.



192.168.0.100 wordt het vast IP adres van je PlayStation

3. DMZ zorgt ervoor dat je PS3 direct toegankelijk is via het internet en dus geen extra tussenstops doet in de ingebouwde router van je telenet modem.

D. [OPTIONEEL] Ga naar Draadloze instellingen > Geavanceerd > Port Forwarding

De port forwarding is in principe niet nodig, maar mocht je toch nog problemen ondervinden tijdens het online gamen, kan je het volgende instellen:



192.168.0.1003658 > 3658BEIDEActief
192.168.0.10010070 > 10080BEIDEActief
192.168.0.1003478 > 3479BEIDEActief
192.168.0.1009293 > 9293BEIDEActief
192.168.0.1005223 > 5223BEIDEActief


STAP 2: Stel je PS3 in

A. Ga naar (Instellingen) >   (Netwerkinstellingen).

B. Selecteer [Instellingen internetverbinding].
Selecteer [Ja] wanneer een bevestigingsscherm verschijnt dat aangeeft dat uw internetverbinding zal worden verbroken.

C. Selecteer [Aangepast].
Pas elk item aan volgens de specifieke netwerkomgeving.

D. Verbindingsmethode
Afhankelijk of je draadloos of met de kabel verbindt...


E. Volgende stappen zijn vrij standaard, enkel instellingen van je IP adres moet je aanpassen. Selecteer hier handmatig!



En geef volgende waarden in:
IP address:192.168.0.100Dit is het IP adres dat je bij DMZ hebt ingegeven.
Subnet mask:255.255.255.0.
Default router:192.168.0.1.
Primary DNS:8.8.8.8(*)
Secondary DNS:8.8.4.4(*)
(*) Dit zijn de publieke DNS servers van Google (meer over google DNS servers), deze zijn vrijwel altijd online en up-to-date. Mochten deze niet werken bij jou, kan je de standaard DNS servers van Telenet gebruiken;
195.130.131.11 en 195.130.130.11
(OF) 195.130.131.139 en 195.130.130.139 (telenet dns)


F. En schakel UPnP in!

 
Welkom bij de leukste Playstation familie.


Offline MrP

  • Level 1
  • *
  • psnplesters
  • Berichten: 49
  • XP: 1
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #1 Gepost op: ma. 18 november, 2013, 09:51
Super! Dikke merci, vanavond eens uitproberen. ik zit wel vaak met serieuze drops zodat ik me terug moet aanmelden op PSN.
 

Offline Kdcookie

  • Level 2
  • **
  • psnKdcookie
  • Berichten: 70
  • XP: 1
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #2 Gepost op: ma. 18 november, 2013, 11:53
Sinds cod ghosts problemen voor telenet gebruikers

Je bent aan het spelen en plots afgemeld op het psn netwerk

Ik heb het opgelost door achter router te zitten, dmz en port forwarding

Het zou nu terug ok moeten zijn, maar nog niet getest
 

xXiNiXx

Offline xXiNiXx

  • Administrator
  • Level 5
  • *
  • psnxXiNiXx
  • Berichten: 1.487
  • XP: 27
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #3 Gepost op: ma. 18 november, 2013, 11:55
Thx 4 the info :)

Zit al langer achter eigen router, dat is ook het enige apparaat dat verbonden is met mijn telenet modem. Wat dan wel belangrijk is, is dat je je nieuwe router als DMZ instelt op mijntelenet en op je router je PS3 instelt met de juiste port forwards...
 
Welkom bij de leukste Playstation familie.


Offline Kdcookie

  • Level 2
  • **
  • psnKdcookie
  • Berichten: 70
  • XP: 1
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #4 Gepost op: ma. 18 november, 2013, 13:10
Was voor mijn 2e ps3
Die zit normaal rechtstreeks op telenet met ethernet over power

Een of andere duistere reden werkte dit niet meer goed

Denk manier van verbinden en bufferen
Skype internet op telefoon, pc ,... Die op hetzelde zaten bleven verbonden
 

xXiNiXx

Offline xXiNiXx

  • Administrator
  • Level 5
  • *
  • psnxXiNiXx
  • Berichten: 1.487
  • XP: 27
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #5 Gepost op: ma. 18 november, 2013, 13:36
Je hebt je 2de PS3 toch een ander IP adres gegeven? Want 2 dezelfde IP adressen in hetzelfde netwerk zorgt voor conflicten. En daardoor kan het zijn dat je uitgelogd wordt uit PSN.
 
Welkom bij de leukste Playstation familie.


Offline Kdcookie

  • Level 2
  • **
  • psnKdcookie
  • Berichten: 70
  • XP: 1
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #6 Gepost op: za. 23 november, 2013, 11:43
Jaja :) zou als netwerkbeheerder wel foutje zijn ;)

Is vanzelf opgelost, dus de vraag is
Is het telenet geweest of psn?

Ik ben ook een van de gelukkige dat psn zijn passwoord gereset heeft.
Misschien kan het ook daarmee te maken hebben, dat ze aan paar accounts aan het prutsen waren.

Tis belangrijkste heb er geen last meer van.
 

Offline Wezzle

  • Level 1
  • *
  • psnWezzle1
  • Berichten: 10
  • XP: 0

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #7 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 18:32
Leuke samenvatting maar ik krijg steeds geen verbinding met de ps4.
Is er andere manier?
 

xXiNiXx

Offline xXiNiXx

  • Administrator
  • Level 5
  • *
  • psnxXiNiXx
  • Berichten: 1.487
  • XP: 27
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #8 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 19:04
Heb je je PS3 een vast IP adres gegeven?
 
Welkom bij de leukste Playstation familie.


Offline Wezzle

  • Level 1
  • *
  • psnWezzle1
  • Berichten: 10
  • XP: 0

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #9 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 19:15
Ikzelf heb de ps3 hier niet geinstalleerd. Voor ik de ps4 heb aangesloten geraakte ik zonder problemen op psn (met ps3). Wanneer ik de procedure hierboven heb gevolgd, blijft het maar verder laden nadat ik mijn id &ww heb ingegeven
 

xXiNiXx

Offline xXiNiXx

  • Administrator
  • Level 5
  • *
  • psnxXiNiXx
  • Berichten: 1.487
  • XP: 27
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #10 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 19:41
Wat zegt die als je Internet Settings test? Instellingen > Netwerk > Test Internet Settings
 
Welkom bij de leukste Playstation familie.


Offline Wezzle

  • Level 1
  • *
  • psnWezzle1
  • Berichten: 10
  • XP: 0

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #11 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 19:54
Bij beide is het resultaat succesvol
 

xXiNiXx

Offline xXiNiXx

  • Administrator
  • Level 5
  • *
  • psnxXiNiXx
  • Berichten: 1.487
  • XP: 27
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #12 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 20:20
Dan scheelt er iets met het inloggen , denk ik. Juiste wachtwoord?
 
Welkom bij de leukste Playstation familie.


Offline Kdcookie

  • Level 2
  • **
  • psnKdcookie
  • Berichten: 70
  • XP: 1
  • Geslacht: Man

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #13 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 20:24
Probeer eerst in te loggen via pc, de playstation netwerk store
Dan ben je zeker van je gegevens
 

Offline Wezzle

  • Level 1
  • *
  • psnWezzle1
  • Berichten: 10
  • XP: 0

Re: PS3, PS4 of VITA instellen voor TELENET gebruikers

Reactie #14 Gepost op: za. 01 februari, 2014, 21:34
Ik heb het al eens gecheckt door bewust een fout wachtwoord in te voeren. Dan verschijnt er een melding dus inloggegevens zijn correct. Na de invoer komt er het laadscherm maar hij maakt geen verbinding. Echt een hoofdbreker!