Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle

Reis terug in de tijd, naar een tijd waar Rita monsters kon laten groeien door haar staf weg te gooien en Lord Zedd de coolste schurk ooit was. Met Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle speel je met de originele Rangers bekend uit de gelijknamige reeks van de jaren 90. Het verdict, dat lees je hier.De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Net als de televisiereeks stelt het verhaal niet veel voor. Een groep tieners wordt gerekruteerd door Zordon en zijn sidekick robot, Alpha 5, om Angel Grove en de wereld te redden van de boosaardige heks, Rita Repulsa en Lord Zedd. Iedere aflevering was op dezelfde manier opgebouwd.

De vaste formule was als volgt: Rita maakt een monster, brengt het tot leven een stuurt het naar Angel Grove. De rangers proberen het monster te verslaan, en net voor dat lukt, gooit Rita haar staf naar beneden om het te laten groeien. En daar komen de Dinozords die samen transformeren tot de Megazord om het gigantische monster tot pulp slaan.In het hoofdverhaal van het spel zal je ook zes gelijkaardige missies spelen, waarbij iedere missie eindigt met een gevecht tegen het hoofdmonster. Neem het op tegen bekende bazen zoals Goldar, de groene ranger en Lord Zedd zelf met zijn Serpentera.

Als je ooit een aflevering van de Power Rangers gezien hebt, dan weet je waar je jou aan mag verwachten. Ik omschrijf het graag als licht verteerbare fun.

Gameplay


Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle is een echte klassieke beat-em-up. Ideaal voor wie graag op alle knoppen tegelijk ramt om vooruit te geraken. Het spel is zo opgebouwd dat je met maximum vier spelers kan samenspelen. Het is wel jammer dat dit enkel werkt in lokale co-op. Je zal dus vier controllers in huis moeten halen als je alles uit deze game wil halen (ook trophy-gewijs).Zoals eerder vermeld, bestaat het verhaal uit zes missies, die elk verdeeld zijn in drie hoofdstukken. In de eerste twee hoofdstukken moet je een groep vijanden verslaan, om vervolgens in het laatste hoofdstuk een baas te verslaan. De vijanden bestaan uit onder andere Putties, Z-Putties, Tenga Warriors en ga zo maar door. Iedere vijand heeft een bepaalde zwakte, die je moet vinden om hem vlot te kunnen verslaan. Sommige kan je enkel verslaan met een wapen, anderen moet je vanuit de hoogte aanvallen. Eenmaal je iedere vijand kent, worden de gevechten een pak eenvoudiger.

Je start iedere missie als gewone tiener. Pas als je genoeg vijanden hebt verslaan en je de blauwe meter gevuld hebt, kan je morphen in een ranger. Als ranger heb je ook meer mogelijkheden om te vechten. Ieder personage heeft ook zijn eigen skilltree en progressie. Per level dat je stijgt, krijg je Power Coins die je kan spenderen om nieuwe moves vrij te spelen.

Eenmaal je het verhaal hebt uitgespeeld, speel je nog enkele extra modi vrij. En daarvan is de toren van Rita, waarbij je de tien verdiepingen van haar toren moet doorlopen. Op iedere verdieping word je aangevallen door een resem vijanden. Als je ze allemaal verslaan hebt, ga je naar de volgende verdieping. Je moet zoveel mogelijk levels trachten te doorlopen met slechts n leven.  Graphics & Sound


Het spel ziet er redelijk goed uit. Om n of andere reden deed het mij denken aan de South Park game van Ubisoft. De 2D-weergave van de personages en de omgeving zijn ludiek en passend. De animaties zijn vlot en zorgen voor vermakelijke gameplay. En niet te vergeten, de soundtrack behoort tot een van de meest memorabele ooit.  

Conclusie


Heb je ooit naar de Rangers op TV gezien, dan moet je deze game zeker in huis halen. Voor slechts 15 euro mag je hem zeker niet laten liggen. Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle is pure fanservice met de originele personages, de beste soundtrack ooit en vermakelijke gameplay. Het enige wat mist is online co-op.

Pluspunten


  • Trouw aan de klassieke power rangers
  • Beste soundtrack ooit!
  • Nostalgie ten top


Minpunten


  • Geen online co-op
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
9/10
Duur
7/10

Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle

Release
di 17 jan, 2017
Genre
Actie
Platform
ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
9/10
Duur
7/10