The Walking Dead - A New Frontier

Telltale gaat verder met zijn The Walking Dead - reeks met deze A New Frontier. In dit derde (of moeten we vierde zeggen) seizoen komen er enkele oude bekenden terug...

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Episode 1 & 2 - Ties That Bind Part I & II


In deze tweedelige episode maken we kennis met Javier - Javi voor de vrienden. We leren hem kennen als de onverantwoordelijke broer met latino roots, doch als de lieveling van zijn vader. Zijn vader is net overleden wanneer hij aankomt bij het ouderlijk huis. Zoals je al kan vermoeden duurt het niet lang vooraleer het lichaam opnieuw rechtstaat, met alle gevolgen van dien...Vier jaar later is Javi met zijn neefje, nichtje en schoonzus onderweg. Zij hebben The Walkers - of Muertos - tot nu overleefd. Zij stoppen bij een vuilnisbelt op zoek naar brandstof, voeding, en alles wat ze kunnen gebruiken. Jammer voor hen blijkt de vuilnisbelt bewoond door iets wat nog gevaarlijker is dan The Walkers... de mens!

Javi ontmoet op korte tijd veel nieuwe mensen, en zal vele beslissingen moeten nemen die al dan niet voor iedereen ten goede komen.

Gameplay


Net zoals in alle Telltale-games blijft de gameplay beperkt tot het af en toe bewegen van het hoofdpersonage, met aansluitend Quick Time Events. In het begin kan je ook de opgeslagen data importeren van de vorige seizoenen van The Walking Dead - uitgezonderd het Michonne-avontuur.

Het ware misschien ook overzichtelijker geweest, als de keuzes (in deze game relevant zijn) nog eens snel op het scherm getoverd werden, want The Walking Dead seizoen twee is nu toch ook al een tijdje geleden. Het zou me verbazen dat iemand nog al zijn keuzes kent die hij/zij dan gemaakt heeft.
Graphics & Sound


Op grafisch vlak is Telltale er gedurende enkele jaren op vooruit gegaan, maar nu zit het hem vooral in de details. Wanneer je met de cursor over een voorwerp zweeft, zie je nu ook welk voorwerp je aanduidt, want dit komt onderaan links op het scherm. Een subtiele, maar gesmaakte verandering. Op de achtergrond worden we steeds begeleid van een soundtrack die past bij de gegeven situatie. Uiteraard is het stemmenwerk, alsook het gegrom van de zombies weer dik OK.

Conclusie


Wie fan is van Telltale en vooral van The Walking Dead reeks koopt deze blindelings aan. Ook mag er gezegd worden dat de cliffhangers op het einde van de episodes best te smaken zijn, zelfs meer dan het recente Batman. Ook moet je meer belangrijkere beslissingen nemen (beslissingen waaruit je meestal slechts twee ver uiteenlopende opties hebt), wat uiteindelijk opnieuw zijn invloed zal hebben op het verhaal. Jammer genoeg zijn de episodes van korte duur. Op een dik uurtje zie je namelijk de eindgeneriek al passeren.

Pluspunten


  • The Walking Dead is terug
  • Herkenbare personages


Minpunten


  • Niets nieuws
  • Je vroegere keuzes mochten belicht worden
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
6/10

The Walking Dead - A New Frontier

Release
wo 09 nov, 2016
Genre
Verhaal
Platform
ps4
Uitgever
Telltale Games
Ontwikkelaar
Telltale Games

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
6/10