Steep

Cruise in de gigantische open wereld van de Alpen en Alaska, waar de poeder altijd vers is en je run nooit eindigt. Trotseer en overwin s werelds meest legendarische bergen op je skis, in je wingsuit, op je snowboard of met je paraglide. De berg is er voor jou om te ontdekken. Dus klik je vast, hou je klaar en spring in de actie!De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Sharing is caring


Steep is geen klassieke wintersportgame. Het online en sociale luik staan namelijk centraal in het spel. En dat was ook snel duidelijk. Zonder internetverbinding of servers die online zijn kan je niets aanvangen met de game. Steep is zo gemaakt dat het makkelijk is om jouw speciale momenten te delen. Je kan echt alles delen met je vrienden en wildvreemden, gaande van coole trucjes, snelste tijden of nieuwe afdalingen in de vorm van een uitdaging.  

Het is ook de bedoeling om het spel samen met anderen online te spelen. Je kan dan de gigantische bergen verkennen en nieuwe dropzones vrijspelen of de verschillende uitdagingen aangaan. Eender waar je op de berg zit kom je wel iemand tegen. Je kan ook naadloos andere mensen uitnodigen om je party te vervolledigen. Door samen uitdagingen te spelen zie je ook wie de beste score of de snelste tijd heeft gehaald. Zo kan je mekaar aansporen om steeds betere tijden neer te zetten of nog gekkere trucjes uit te halen.Vier schoenen is nog geen laars... een skilaars.


Waarom zou je genoegen nemen met n extreme wintersport als je er vier kunt hebben? In Steep kies je zelf hoe je je verplaatst: op een plank, op twee planken, via een doek aan touwen of met vliezen tussen je benen en armen. De twee klassieke wintersporten, skin en snowboarden zijn waarschijnlijk de populairste en behoren ook tot de leukste sporten in het spel. Persoonlijk ben ik enorm onder de indruk van het zweven met de wingsuit. Het gevoel van snelheid zit goed en het geeft veel voldoening als je net door dat smalle gaatje kan vliegen met enkel wat vliezen tussen je lichaamsdelen. De saaiste sport van de vier is zonder twijfel de paraglider. Het zorgt voor prachtige beelden, maar echt leuk is het niet.
Progressie en vrijspeelbare content


In Steep start je als een beginnende extreme sporter (level 1). Door reputatie te verzamelen zal je niet alleen stijgen in je level, maar zal je ook nieuwe uitdagingen vrijspelen en kan je valuta verzamelen die je kan gebruiken om leuke outfits voor je personage te kopen. Reputatie kan je op verschillende manieren verdienen. Die krijg je niet alleen door uitdagingen te voltooien, maar ook door de bergen te verkennen, dingen te delen of samen te spelen.

Eenmaal je voldoende ervaring hebt, zal je ook uitnodigingen ontvangen om deel te namen aan Red Bull events. Deze zijn niet alleen genspireerd op de echte Red Bull events, maar hebben ook unieke regels en vereisen enige kunde om ze te volbrengen.

Graphics & Sound


Op grafisch vlak is Steep een schot in de roos. Alles ziet er enorm strak uit. De sporters zien er goed uit, en de verschillende outfits zorgen ervoor dat je een eigen stijl kan hanteren. Het meest indrukwekkende en meest aanwezige is natuurlijk de sneeuw. Deze ziet er niet alleen realistisch uit, maar klinkt dat ook. Als je met je ski's door een vers stukje sneeuw glijdt, laat je een mooi spoor na en hoor je de sneeuw lekker kraken.

Het enige wat op dit gebied wat tegenvalt is de beperkte soundtrack. Extreme sportgames hebben meestal een uitgebreide afspeellijst met diverse tracks uit de hardere muziekgenres, maar dat is jammer genoeg niet het geval bij Steep. De soundtrack beperkt zich tot een tiental middelmatige liedjes.

Conclusie


Steep is een topgame. De combinatie van verschillende extreme wintersporten, indrukwekkende graphics en oerdegelijke gameplay zorgen voor een ideaal kerstcadeau. Het altijd-online aspect kan sommige mensen misschien afschrikken, maar ik heb tot op heden nog geen enkel moment gehad waarbij de servers niet bereikbaar waren. Je kan het spel gerust solo spelen, maar met andere mensen is het net iets leuker.

Pluspunten


  • Grafisch indrukwekkend
  • Eenvoudige en leuke gameplay
  • Drie plezante sporten


Minpunten


  • ... en n mindere sport (paraglide)
  • Soundtrack valt wat tegen
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
8.8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
10/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Steep

Release
vr 02 dec, 2016
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Annecy

Score

Verhaal
8.8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
10/10
Geluid
8/10
Duur
8/10