Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - qrobinez

 • PSVR Games / Re: PSVR Budget deals

  Gepost op di. 02 januari, 2018, 11:04
  na enkele weken gespeeld te hebben met de in december en januari sales gekochte VR games (die ik eerder overgeslagen had) blijken er toch wel een paar enorme toppers tussen te zitten die je naar mijn mening echt niet mag overslaan met de huidige prijzen.

  Must haves aanbieding games:
  - Monsters of the Deep VR
  - Superhot VR
  - Hustle Kings VR


  Monsters of the Deep
  een vis game op lokaties in de final fantasy wereld, eerlijk gezegd vind ik dit een megatopper van formaat. Ik heb er al meer dan 10 uur inzitten. Er zijn vier modes in de game:

  Story mode: Je begint in de story mode en waar het op neerkomt is dat je Demon vissen in de story mode moet zien  te vangen, dit kan door genoeg gewone vissen te vangen en die in een net te doen zodat de demon vis naar de oppervlakte wordt gelokt, daarna ga je met een kruisboog in gevecht met de demon vis om deze te verzwakken zodat je hem daarna versuft kan vangen met je hengel.

  Hunt mode: Als je een lokatie vrijgemaakt hebt van de demon vis krijg je Hunt opdrachten, je krijgt dan de opdracht om een specifieke vis te vangen op die lokatie, dit is niet altijd even simpel, zeker later is een combinatie van het juiste aas en de vislijn een belangrijke combi, de hunt gaat altijd vooraf met een informatie paneel van waar de vis op reageert. Als je een hunt accepteert dan kun je 1 van de visplekken op een lokatie kiezen, je hebt een sonar scanner om te bepalen waar de vis zich bevindt (deze licht rood op tussen de gewone vissen) en dan begint de hunt, je gooit je dobber in de buurt van de vis en met je move controllers haal je deze dobber binnen om de vis te verleiden in het aas te bijten. De feedback is perfect op je move controller.

  Tournament mode: Als je level hoog genoeg is krijg je de mogelijkheid om aan toernooien mee te doen, je vist dan met een groep een bepaalde tijdsduur en dan gaat het erom wie de meeste kilo's vis vangt.

  Free mode: op alle lokaties die je vrijgespeeld hebt kun je op je gemak een hengeltje uitgooien en relaxed vissen vangen.

  Met alles wat je doet verdien je geld en tickets die je weer kunt besteden aan betere hengels, vislijnen, aas, etc.


  Superhot VR
  De meesten hier zijn hier erg enthousiast over, maar mij leek het helemaal niets, maar goed, met de huidige prijs was het een mooi moment om toch maar eens te proberen. Ik was direct om, het is inderdaad een fantastisch spel!

  De gameplay is simpel, maar zeer verslavend, je wordt elke keer in een serie omgevingen gezet waarin je door meerdere mensen wordt aangevallen en jij een aantal items hebt om ze te verslaan. Als je zelf beweegt bewegen zij ook, als je stilstaat bevriest de tijd. Dit is in de praktijk geweldig, als je een kogel op je afziet komen en langzaam beweeg je je uit de baan van het schot zie je de kogel voorbij gaan, vervolgens gooi je een koffie kop tegen het pistool aan die langzaam door de lucht vliegt en jij oppakt om de tegenstander te vernietigen. Je voelt je echt alsof je in de matrix film meespeelt. Er zijn veel mogelijkheden per omgeving, erg goede game!


  Hustle Kings VR
  Deze poolgame kende ik nog van de playstation 3, Sports bar pool heb ik ook, maar ik wilde graag spelen met de controller in plaats van met de move controllers. Deze game maakt dit mogelijk, grafisch ziet het er bizar goed uit, wel jammer is dat elk cafe leeg is kwa mensen wat de sfeer niet ten goede komt, maar de cafe's zelf en de biljarten ziet er top uit.

  Er zit een goede tutorial mode in, een single player campaign, maar het spel komt pas echt tot leven in de challenge mode tegen je eigen friends (of vreemden) online. Daar kun je een gedeelte van je geld inzetten in een best of 3 (of 5) game wat het megaspannend maakt om te spelen.

  Ik heb wat reviews teruggelezen van deze game en de meesten hebben het erover dat de besturing zo slecht is. Nu weet ik niet of ze elkaar allemaal napraten of dat dit in de loop der tijd verbeterd is, maar ik ben het hier absoluut niet mee eens. De besturing is echt fantastisch namelijk. Elk shot voelt geweldig aan in analog mode (inclusief de trick ballen). De physics kloppen naar mijn mening erg goed, dus die kritiek herken ik simpelweg niet.

  Verder zit alle DLC er standaard in, wat dit een enorm uitgebreide titel maakt. Erg verslavende VR game waar al flink wat uren inzitten!

  Conclusie
  Dankzij die sales toch een hoop nieuwe titels aan kunnen schaffen die ik normaal zou overslaan en die naar mijn mening veel beter zijn dan je op voorhand zou denken.
 • PSVR Games / Final Fantasy: Monsters of the Deep VR

  Gepost op za. 23 december, 2017, 11:44
  Final Fantasy Monsters of the Deep
  Dit is een redelijk dure vis game, maar nu in de aanbieding heeft het een mooie prijs. Wat deze game doet is dat het vis element uit de Final Fantasy game is omgebouwd naar een volledige VR game en dat doet deze game waanzinnig goed!!!

  Je begint met een tutorial die je leert vissen, met de move controllers is dit kwa immersie behoorlijk goed gedaan, het gooien met je werphengel, het draaien aan de molen, het gevoel van het gevecht met de vist en de rumble implementatie, alles klopt!

  Na de tutorial krijg je je eerste hunt assignment, je moet 1 van de demon vissen uit een meer zien te halen. Demon vissen bevinden zich diep onderin het meer en laten zich maar zelden zien, maar natuurlijk kun je ze lokken in de game, dit doe je door op die plek gewoon te vissen en meerdere vissen te vangen die je dan in een net in het water hangt. Zodra je voldoende vis in je net hebt zal de demon vis merken dat er op 1 plek veel vis aanwezig is en zich aan de oppervlakte vertonen. En dan begint het in Final Fantasy style! De Demon vis ziet er bizar groot en gevaarlijk uit, maar gelukkig heb je een kruisboog met shock pijlen om de demon vis te verlammen, tijdens het gevecht (want hij valt jou ook aan) krijg je uiteindelijk de demon vis verlamd in het water, dan begint fase 2 en moet je hem via je hengel vangen en binnen zien te halen. Zodra dit gelukt is krijg je natuurlijk een beloning en kun je terugkeren naar je eigen hut om je gear te upgraden en nieuwe opdrachten aan te nemen.

  Vanzelfsprekend kom je al je final fantasy maten ook weer tegen en voor je het weet ben je met Noctis aan het vissen en zit je in de zo kenmerkende afsluitende barbeque grote visverhalen uit te wisselen.

  Grafisch ziet het er geweldig uit, zeker als je de final fantasy game gespeeld hebt is dit een must have vind ik, het is gaaf om op iconische lokaties uit de game terug te komen en deze in VR te herbeleven, ook de zo kenmerkende Final Fantasy soundtrack is volop aanwezig in deze game.

  Wat mij betreft dus een onverwachte topper deze game.

 • PSVR Games / Ultrawings VR

  Gepost op do. 21 december, 2017, 11:23
  Ultrawings VR

  Ultrawings is de eerste 'fun' flightsimulator op de playstation VR.

  Ik heb de eerste license opdrachten gedaan inmiddels. De eerste indruk is erg goed! Het voelt een beetje aan alsof je nu vliegt in zo'n flightsimulator X ultrawing, dus kwa flight controls zit het wel goed.

  Er is veel aandacht besteed aan VR beginners versus de echte VR ervaren mensen. Standaard staat alles op super comfortabel, dus de ramen aan de zijkant zijn dicht en je hebt maar een klein beeld venster. Natuurlijk heb ik dat allemaal direct uit gezet (je hebt drie instellingen hiervoor) zodat je het volledige beeld ziet.
  Daarnaast kun je kiezen tussen arcade besturing of realistic besturing. Vanzelfsprekend maakt dit vrij veel uit voor de wendbaarheid van het vliegtuigje.

  De game begint met het halen van een vlieg-license, deze leert je de basis van het vliegen in de game. Dit wordt gedaan middels allerlei opdrachten die je kunt halen op brons, zilver of goud, hoe hoger je scoort hoe meer geld je voor de opdracht krijgt. In het begin is het vrij simpel, maar het wordt al snel uitdagend om goud te halen. Als je eenmaal genoeg geld hebt kun je in freeflight naar een ander eiland vliegen om daar andere Vliegvelden en vliegtuigen te kopen. Hoe meer vliegvelden je bezit, hoe meer soorten opdrachten je krijgt. Er zijn veel verschillende soorten opdrachten, van het stukmaken van ballonnen tot timed parcours opdrachten en dingen daar tussen in.

  Om de vliegervaring compleet te maken zule je zelf je vliegtuig moeten starten en landen. Dat leer je in de eerste License opdrachten en heel moeilijk is het niet, maar leuk maakt het het zeker.

  Grafisch is het goed (op een ps pro), wel zie je stitching markeringen in het water, maar dat is niet echt afleidend. Ook zijn de intro schermen in een lage resolutie, maar zodra je in de VR game zelf zit is het grafisch prima.

  Ik denk dat hier veel tijd in gaat zitten, mede door de verschillende opdrachten. Wel denk ik dat er wat meer eilanden hadden mogen zijn, nu zijn er 4 of 5 niet al te grote eilanden waarboven de opdrachten zich afspelen, maar misschien veranderd dat nog tijdens de game. Dat is nu nog niet te bepalen in een uurtje spelen.

  Al met al, erg blij mee, het geeft een flight simulator achtige ervaring en het feit dat er allerlei opdrachtjes te doen zijn maakt het erg leuk, zeker gezien de verschillende verdiensten (want je wil uiteraard alles op goud halen).

 • PS4 Games / Re: Welke game(s) speel jij nu en wat vind je er van?

  Gepost op do. 14 december, 2017, 09:24
  Ik speel op dit moment voornamelijk drie games:

  - COD WWII (multiplayer vind ik verrassend goed)
  - Battlefront II
  - Gran Turismo Sport

  Maar mijn backlog met top games is enorm. Ik baal er wel een beetje van dat ik zo weinig tijd heb ten opzichte van het aantal games. Aan de andere kant is dat natuurlijk een enorm luxe probleem dat er zoveel goede games zijn.

  Maar mijn backlog die ik graag zou willen spelen liegt er niet om:
  - Assassins Creed Origins
  - Wolfenstein 2
  - Watch Dogs 2
  - Tekken
  - Skyrim VR
  - Doom VR
  - Ghost Recon Wildlands
  - Horizon Dawn DLC
  - Deus EX
  en ga zo maar door

  Dat is niet te doen met 1,5 uur gametijd per dag (nu moet ik nog afleren om niet al die games in de aanbieding te kopen :D)
  We leven in mooie tijden kwa game releases voor de ps4.

  Herkenbaar dat soort tijdproblemen voor de meesten hier?
 • Algemeen / Re: Game of the Year 2017

  Gepost op wo. 13 december, 2017, 19:39
  Citaat van: Vinsanity op wo. 13 december, 2017, 16:38

  Ik denk dat je mijn opmerking niet begrijpt. Ik reageer op de opmerking van diknmuis dat ik wel het been-there-done-that  gevoel herken, niet dat ik een afkeer tegen het gamen heb of dat ik klaag dat het een dure hobby of dat ik het gamen niet meer waardeer (dat staat namelijk niet in mijn reactie).

  hahaha,

  we praten dan inderdaad langs elkaar heen, ik weet dat dat hele verhaal voor jou niet opgaat hoor. Ik reageerde eigenlijk in het algemeen dat er ook een oudere generatie is die dingen anders beleeft.

  Ik kom in de dagelijkse praktijk best veel ouderen tegen die maar weinig dingen nog leuk vinden. Er wordt vrij veel geklaagd en men ziet maar van weinig dingen de positieve dingen in. Zeker op gamegebied merk je dit wel, ook wel logisch want als je zelf ouder wordt dan wordt je vriendenkring om je heen ook ouder. Ik begrijp zelf dan niet zo goed waarom die mensen dan nog blijven gamen, als je dingen echt niet leuk vindt dan lijkt me dat zonde van je tijd en geld.

  Maar jou bedoel ik daar zeker niet mee :), het was meer een aanvulling in het algemeen op basis van ervaringen met anderen in mijn friendslijsten en in real life.

 • Algemeen / Re: Game of the Year 2017

  Gepost op wo. 13 december, 2017, 10:40
  Citaat van: Vinsanity op zo. 10 december, 2017, 09:41

  Wat je zegt met betrekking tot vernieuwing is best herkenbaar. Ik denk dat het komt omdat wij van een generatie zijn die alles al gezien hebben  (van commandor 64 naar de huidige PS4). Daar zit “ons”, als in generatie, probleem.

  dat hoeft niet per se hoor,
  ik ben van de pong generatie (dat is daar nog ver voor dus). Ik heb dat totaal niet, ik vind het ongelooflijk wat ze tegenwoordig in games kunnen realiseren. Dat heeft ook veel met belevingswereld te maken natuurlijk want de game concepten zijn over het algemeen hetzelfde, 30 jaar geleden was een shooter ook een centraal puntje op je scherm waar een blokje voor langs ging en je op een knopje moet drukken. Natuurlijk is dat nu nog steeds zo. Maar de vormgeving, de interactie, de vloeiendheid, de verhalen die verteld worden, het is allemaal zo veel beter dan vroeger dat ik daar nog elk moment van kan genieten.

  Eerlijk gezegd heb ik het nog nooit zo goed gezien als de afgelopen 2 jaar, games als final fantasy, Horizon Dawn, Assassins Creed Origins en vele anderen zitten zo enorm goed in elkaar als je daar gewoon onbevangen in mee gaat dat je echt een top ervaring hebt naar mijn mening.

  Natuurlijk is het wel zo dat je smaak en interesses veranderen als je ouder wordt. Ik vind alleen wel dat als je zelf echt nergens meer plezier in kan vinden binnen het game genre dat je dan een andere hobby moet zoeken waar je wel plezier in hebt. Gamen is behoorlijk prijzig als je meerdere games koopt en als je daar alleen maar negatieve gevoelens bij krijgt dan is dat gewoon doodzone van je geld en je humeur en je levensvreugde.

  Ik vermaak me er prima mee, of dat nu VR is of het magistrale Final Fantasy epos. Uiteraard zijn er wel games die ik niets aan vind, maar dat zul je altijd houden, iedereen heeft een eigen smaak, maar als ik zelf echt bijna geen 1 game meer kan waarderen dan zou ik er echt mee stoppen.
 • Algemeen / Re: Game of the Year 2017

  Gepost op za. 09 december, 2017, 22:23
  Ik vond het een waanzinnig jaar met de ene geweldige release na de andere, 2018 lijkt dezelfde kant op te gaan, dus voor mij is de ps4 release kalender volledig op stoom :)

  Beste 2017 game
  1. Horizon Zero Dawn
  2. Gran Turismo Sport
  3. Assassins Creed Origins
  4. Uncharted The Lost Legacy

  grootste tegenvaller voor mij dit jaar:
  - Project cars 2

  Als Battlefront 2 niet dat idiote loot systeem met progressie eraan gekoppeld had, dan had deze game voor mij op 1 gestaan als beste game, maar goed, door die progressie ellende verdient die geen stem van mij.
 • Raceteam / Re: Gran Turismo Sports

  Gepost op ma. 13 november, 2017, 15:55
  Citaat van: DutchElite op ma. 13 november, 2017, 15:51

  Nou dat zou mooi zijn..
  Al vonden Raf en ik de game gister iets minder, rijden en trainen ons nu al bijna een maand een ongeluk.
  Kwam er gister één bij die ik ken via de FB groep van GT Sport.
  Kregen we gewoon tussen de 6 en de 8 seconden per Rondje aan onze broek...Kyoto in 1:30 nog wat..
  Moet er wel bij zeggen onze auto's waren nog standaard.
  Maar dit ging nergens over...

  ja, met 6 tot 8 seconden kan het bijna niet anders dan dat die in een geupgrade auto reed. Dat kun je volgens mij wel uitzetten in de lobby, dan moet die gewoon met de base auto rijden. Of je moet zelf een paar autos upgraden, dan heb je dat voordeel ook. Maar goed, dan is de verhouding wel compleet zoek in de lobbies tussen geupgrade en niet geupgrade auto's.

  Ik zou gewoon die limiet in de lobby aanzetten als ik jou was.
 • First Person Shooter / Re: Call of Duty WWII

  Gepost op vr. 03 november, 2017, 13:05
  eerste uurtjes in de multiplayer zitten, wat een verademing ten opzichte van de vorige delen, echt het old skool gevoel van de cod vroeger is weer helemaal terug, de iets tragere gameplay maakt zo enorm veel goed!
 • Raceteam / Gran Turismo Sports

  Gepost op ma. 30 oktober, 2017, 15:30
  Aangezien nu alle GT sports discussies verspreid worden over de events, lijkt het me handig om 1 groot topic te maken met de besprekingen van de races, tips en truuks per auto, de missies, de auto aanbevelingen en circuits en ga zo maar door.

  Zeker nu de Playstation clan lobby als maar drukker wordt tijdens de events is dit er wel een mooie plek voor.

  De eerste legendarische event situatie wil ik natuurlijk mee aftrappen (filmpje dankzij ara), hier hadden we het plan opgevat om met een 125 cc kart de nordschleife te bedwingen, die karts gaan bijna 180 km per uur en de nordschleife is meer dan 20 km lang.

  Hoe vet was het dan ook om na 18 km te ontdekken dat er drie man zo'n beetje tegelijk aankwamen op dat rechte stuk en daar met elkaar te battlen op het lange eindstuk, en dat ging hard, met 179 km per uur uiteindelijk met drie man naast elkaar met clean racing die eerste plek proberen te pakken.

  Speciale vermelding voor DutchElite, die de nordschleife voor de eerste keer reed, maar toch een soort max verstappen is die blijkbaar elk circuit moeiteloos aan kan, echt respect hoe die die reed voor de eerste keer.

  Maar goed, nu de spectaculaire beelden waarbij we alle drie uit ons dak gingen dat dit na 18 km zo uit kwam!