Dit is de Warcraft film

Dit is de Warcraft film

Mensen en Orks leven sinds mensenheugenis in oorlog met elkaar. Waarom kunnen zij niet in vrede met elkaar leven? Is het gewoon omdat zij een totaal andere cultuur hebben, of is er iets anders gebeurd die de oorlogsvonk deed overslaan? Dat kom je te weten in Warcraft!We ontmoeten Dorutan, een vreedzaam stamhoofd van de Sneeuwwolf-clan. De wereld van de Orks is aan het sterven, maar de mystieke magiër Gul’dan heeft een weg gevonden naar een andere wereld. Hiervoor heeft hij echter de kracht van het leven nodig, wat hij dan ook gebruikt van de vele gevangen die de Orks nemen. De Orks komen terecht in een prachtig land, waar verschillende rassen reeds lange tijd in vrede met elkaar leven. Elven, Dwergen en nog meer fantasywezens leven hier zij aan zij. Gul’dan wil echter de volledige horde laten overkomen, maar hiervoor heeft hij nog meer levenskracht nodig.

Het duurt niet lang vooraleer de Orks, onder leiding van Gul’dan, mensen gevangen nemen. Lothar, hoogste commandant, en tevens schoonbroer van de koning, gaat op onderzoek uit, want zij hebben geen flauw idee van wat er gaande is. Hoe alles zich verder ontplooit kan je zien in Warcraft.
Wanneer je naar deze film kijkt, sta je het best open voor een fantasysetting. Je hoeft niet per sé de game gespeeld te hebben om de film te appreciëren. Veel lore uit de game zit verweven in de film, dus WoW-gamers hebben al wat meer kennis bij aanvang dan de anderen. We ontmoeten Travis Fimmel, die we kennen uit de reeks Vikings, die de rol van Lothar in zijn typische ‘Ragnar Lothbrok’-stijl vertolkt. De voor mij ietwat onbekendere Toby Kebell speelt de Orkleider Dorutan. Toby speelde al wel meer mee in fantasy- of science-fiction films, maar nam nog niet dikwijls een hoofdrol voor zich. Hij bewijst hiermee dat hij klaar is voor het echte werk, al is het grotendeels computergeanimeerd.

Kortom: wil je naar een film kijken die zich afspeelt in een wondere wereld, met wel een vrij lineair verhaal met toch wel een plotwending, dan is deze film iets voor jou.

Je kan deze film smaken als:
  • je gamer bent
  • je openstaat voor een fantasywereld


Je vermijdt deze film best:
  • als je geen fantasyfan bentSteun playstationclan.be