Brave Men's Blood

Brave Men's Blood

Naar aanleiding van het nieuw distributieplatform Walk This Way mochten wij de kaskraker Brave Men's Blood bekijken. Wat wij van die film vonden kan je hier lezen.

 

Walk This Way is een VOD (video on demand) platform dat onlangs zijn eerste collectie heeft gelanceerd. Dit platform spitst zich toe op thrillers en film noirs die de bioscoop niet gehaald hebben. Wij mochten Brave Men's Blood, één van de topfilms van dit platform, reviewen.

Hannes is een Ijslandse agent die graag deel zou uitmaken van de Black Ops van Reykjavik. Hij faalt echter miserabel in zijn fysieke proeven en solliciteert dan maar naar een functie bij Interne Zaken. Zijn vader, een gepensioneerde politielegende, heeft nog steeds veel invloed en sluist hem binnen. Daar verneemt hij dat hij zal moeten samenwerken met zijn voormalige drillsergeant uit zijn Black Ops - periode.De bal gaat aan het rollen bij de arrestatie van Gunnar Gunnarsson, een voormalige drugsbaas die zijn troon heeft moeten afstaan aan Sergei Ivanovic. Gunnar vertelt Hannes dat Sergej samenwerkt met niemand minder dan Margeir, het hoofd van de narcoticabrigade. Hannes doorspit enkele dossiers en wanneer ook hij hiervan overtuigd is, neemt hij verdere stappen. Het verhaal neemt een drastische wending als Margeir ontdekt dat Hannes hem op de hielen zit, want deze kent ook nog enkele mannetjes uit de onderwereld.Deze thriller heeft een zeer sterk verhaal, maar wordt soms wat verwarrend gebracht. Het is er eentje om zeker je hoofd bij te houden, vooral bij de flash-backs. Je wordt niet alleen geconfronteerd met het familiale leven van Hannes, maar ook met dat van Sergej. Deze detectivefilm staat bol van de actiescènes, maar houdt expliciete beelden voor zich. Het is eerder de illusie van harde acties die gewekt worden, in plaats van getoond.

Deze film is iets voor jou als:
  • Je houdt van een stevig verhaal, en daar ook je hoofd kan bij houden.
  • Je het niet erg vindt om de Ijslandse taal te aanhoren.
  • Je van actiefilms houdt.

Steun playstationclan.be