The Gallows

The Gallows

The Gallows is een film van de producer van 'Paranormal Activity' en 'Insidious'. Wij mochten deze alvast reviewen.

 

Het jaar is 1993. Tijdens de theatervoorstelling 'The Gallows' op de middelbare school speelt er zich een tragedie af. En van de acteurs sterft door een mechanische fout en wordt opgehangen aan de strop.

Nu, twintig jaar later, wil een groep leerlingen het originele stuk opnieuw opvoeren, en dit  door zoveel mogelijk de originele productie na te bootsen. Zo moet de galg er hetzelfde uitzien, alsook het programmaboekje, en dergelijke meer. Reese, een voormalig footballspeler, heeft zijn sportieve leventje opgegeven en gooit zich in het theatermilieu. Hij bakt er echter zeer weinig van en zijn vriend, Ryan, die nog steeds football speelt, wil hem een vernedering besparen. Ryan en zijn liefje Cassidy overtuigen Reese om 's nachts de set te vernielen, zodat hij zich niet belachelijk maakt ten opzichte van de andere hoofdrolspeelster - waar Reese toevallig een boontje voor heeft. Wanneer zij bezig zijn met het vernielen van het schoolmateriaal, vinden er vreemde gebeurtenissen plaats. Zullen de tieners de nacht overleven, of zijn zij slachtoffer van een zieke grap?
Het camerastandpunt is steeds hetzelfde als de persoon die alles filmt, net zoals in 'Paranormal Activity' en 'The Blair Witch Project'. Meestal kijk je mee over de schouder van Ryan. De locatie is grotendeels dezelfde, namelijk het schoolgebied. Deze film legt niet de nadruk op bloederige, of expliciete scenes, maar tracht eerder te scoren door middel van schrikelementen. Zo zijn er wel enkele goede momenten, maar het grootste deel zie je enkel de tieners heen en weer rennen. We kunnen deze film vlotjes in de categorie B-horrorfilm stoppen, want menig horrorliefhebber zal het gevoel hebben alles al eens eerder gezien te hebben.


Steun playstationclan.be