Jupiter Ascending

Jupiter Ascending

Jupiter Ascending is een sci-fi film met Mila Kunis en Channing Tatum. Wat wij van deze film vonden lees je hier!

 

Verhaal


Mila Kunis kruipt in de huid van Jupiter Jones. Een Russische immigrante wiens moeder naar Amerika is gevlucht na de brute dood van haar vader. Jupiter haat haar leven als eeuwige poetsvrouw en droomt ervan om zich te verdiepen in haar vaders hobby: sterrenkijken. Zij heeft echter niet de financiŽle mogelijkheden om een telescoop te kopen.Haar leven verandert grondig wanneer blijkt dat zij achterna gezeten wordt door buitenaardse wezens. Hier ontmoet zij Caine (Channing Tatum), ex-militair en kruising tussen mens en een soort wolf. Jupiter is schijnbaar de genetische reÔncarnatie van een belangrijk lid van de koninklijke familie. Door haar afkomst komt ze in het midden te staan van de bedrijfspolitiek tussen de andere leden van de familie, maar dit druist in tegen haar eigen ethiek. Het blijkt dat de mens niet ontstaan is op Aarde, maar in een verafgelegen sterrenstelsel. De Aarde is een soort kolonie waarbij de mensen dienen als vee om het leven van de originele mensen te verlengen.

Extra's


  • Jupiter Jones: Destiny Is Within Us
  • Jupiter Ascending: Genetically Spliced
  • Caine Wise
  • The Wachowskis: Minds Over Matter
  • Worlds Within Worlds Within Worlds
  • Bullet Time Evolved
  • From Earth to Jupiter (And Everywhere in Between)


Besluit


De film is overspoeld met special effects, de achtervolgingen zijn zeer spannend en de ruimteschepen komen overtuigend genoeg over. Het verhaal mist wat diepgang, waardoor het soms moeilijk is om tijdens de dialoogvoering je aandacht scherp te houden. De acteerprestaties van Mila en Sean Bean (Ned Stark, Game of Thrones) zijn vrij geslaagd, Tatum lijkt eerder wat verdwaasd, maar dat kan ook veroorzaakt worden door zijn genetische afkomst.

Deze film is een kruisbestuiving van Dune, Babylon A.D. en John Carter. Als je deze wel kon smaken, dan is Jupiter Ascending iets voor jou.

Steun playstationclan.be