Berserk and the Band of the Hawk

Mangafans, opgelet! Na tal van series een 'game make-over' te hebben gegeven, heeft Tecmo Koei zich ditmaal over het oude bekende Berserk ontfermt. Benieuwd of Berserk and the Band of the Hawk het stof van je Vita kan doen waaien? Ontdek het in onze review.De geteste versie is de PlayStation Vita-versie.

Verhaal


Berserk and the Band of the Hawk vertelt het verhaal van de zekere Guts, een jonge huurling die met zijn gigantische zwaard gelijk wie in stukjes hakt voor geld. Het enige wat voor hem telt is vrijheid, tot hij Griffith tegen het lijf loopt, leider van de Band of the Hawk. Eenmaal door hem verslagen, zweert hij trouw aan diens gezelschap en vecht hij mee voor Griffiths ideale wereld en als het kan, een eigen koninkrijk.GameplayWie denkt met Berserk and the Band of the Hawk een RPG-titel in huis te halen, heeft het goed mis. Tecmo Koei staat immers bekend om zijn Dynasty Warriors-franchise en heeft zo al meerdere spellenreeksen onder handen genomen. Berserk speelt dan ook niet anders. Elke missie is in de stijl van een ouderwetse veroveringstocht waarbij honderden soldaten tegelijk op het speelveld worden geroepen die jij met jouw zwaard aan mootjes mag hakken. Geleidelijk aan versla je belangrijke pionnen op het veld en weet je missies te vervolledigen, waarna je mooie animefragmenten te zien krijgt, gevolgd door (minder aardige) 3D-fragmenten naar het einde toe van de game. Naargelang de moeilijkheidsgraad duurt een missie nog geen tien minuten, waardoor je gemakkelijk korte speelsessies kan houden. Handig als je net als ons de Vita-versie aan het spelen bent.

Hoewel de missies kort worden gehouden, kan het nogal snel gaan vervelen als je even goed door wilt gamen. Om de gameplay verfrissend te houden, heeft Tecmo Koei helaas niet veel aan hun vaste formule veranderd, behalve het feit dat Guts over enkele speciale aanvallen beschikt. Tegenstanders rijg je aan een sneltempo aan je zwaard en het moet gezegd zijn; alles gebeurt nog vlot ook. Framedrops krijgen we amper te zien op onze Vita, maar er wordt wel flink wat ingeboet vergeleken met de PS4-versie op grafisch vlak.Graphics & Sound


Zoals vermeld kent Berserk and the Band of the Hawk weinig detail op grafisch vlak vergeleken met de PS4-versie. Dat is zo om de framerate hoog genoeg te kunnen houden op de handheld en buiten de grijze textures stoort dat gelukkig ook nooit. De tussenfragmenten zijn leuk om te zien en ook de bijhorende muziek komt zelfs na verloop van tijd niet storend over. Lichtpuntje is de lip-sync, die wonderbaarlijk zeer sterk wordt vertegenwoordigd in de Vita-versie.

Conclusie


Berserk and the Band of the Hawk is een typische Dynasty Warriors-game, maar dan met het verhaal in de lijn van de manga-/animereeks. Je weet dus immers op voorhand wat te verwachten, waaronder de repetitiviteit bij dergelijke titel, maar het mag gezegd worden dat de Vita-versie zeer vlot speelt en enkel op grafisch vlak moet onderdoen vergeleken met de PS4-versie. Eentje voor onderweg, zoveel is zeker.

Pluspunten


  • Speelt vlot
  • Goede adaptatie van de manga/anime
  • Leuk om te spelen op de Vita


Minpunten


  • Grijze textures
  • Repetitief na verloop van tijd
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10

Berserk and the Band of the Hawk

Release
vr 24 feb, 2017
Genre
Actie
Platform
ps4
Uitgever
Koei Tecmo
Ontwikkelaar
Koei Tecmo

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10