The Golf Club 2

Slaan de makers een Birdie met deze tweede iteratie van Golf Club of is het een Triple Bogey? Haal je Lacoste polo en 'mijn-papa-is-advocaat'-shorts maar boven, want je zal ze nodig hebben in The Golf Club 2.De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is, krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Het spel start met een tutorial. Een snobistische commentator legt je uit welke stokken je het beste gebruikt op welke afstand en hoe je de knuppel op je controller langzaam naar achter moet bewegen en vervolgens in een vloeiende beweging naar voren moet duwen. Als je iets verkeerd doet, dan zucht de commentator, en legt hij je nogmaals op een neerkijkende manier uit hoe je de slagen moet uitvoeren. Ik weet niet of dit satirisch is bedoeld of niet, maar als dit de eerste tien minuten van het spel zijn, irriteert het mij nu al mateloos. De commentator is voor mij de perfecte belichaming van de golfwereld. Hautain, snobistisch en enorm enerverend.

De grote vernieuwing die het spel meebrengt ten opzichte van de vorige zijn de 'Societies'. Dit is een soort clan die je zelf kan oprichten of je kan je ook aansluiten bij een bestaande 'Society'. Iedere 'Society' heeft een eigen clubhuis dat uitgebreid kan worden met visuele upgrades die je moet betalen met in-game valuta. Dat geld verdien je door mee te spelen met verschillende events en toernooien. Het is een leuk idee, en doet mij wat denken aan het 'PlayStation Home'-project. Het geheel kon echter wat beter geďntegreerd worden en voelt onnodig complex aan.

Je kan ook offline spelen in de carričremodus, waarbij je kan deelnemen aan verschillende vooraf gedefinieerde toernooien of je kan er ook zelf maken, zelfs met eigen gemaakte golfbanen.

De gameplay beperkt zich tot het bewegen van de rechterknuppel om op een balletje te slaan en het sporadisch wijzigen van slagrichting door op de schouderknoppen te drukken. Enige precisie is vereist als je de bal correct wil raken, The Golf Club 2 is namelijk niet vergevingsgezind op dat gebied. Dwaalt je rechterduim een milimeter af, dan komt je bal al snel in het water of de bomen terecht.Graphics & Sound


Op grafisch vlak kent het spel veel ups en downs. De golfbanen zien er goed uit en de bewegingen van de golfer zijn vloeiend en realistisch. Echter zijn er regelmatig momenten waarbij de texturen maar halvelings laden. Op vlak van geluid heeft het spel naast een irritante commentator weinig verrassingen in huis. Je hebt de vergeetbare menumuziek en natuurgeluiden tijdens je golfspel.
Conclusie


Wat andere open-wereldgames als minigame aanbieden, tracht The Golf Club 2 helemaal zelfstandig te doen. Op zich is dat een dappere poging, maar het blijft nog steeds een golfspel. The Golf Club 2 biedt een heleboel gamemodi aan, zowel online als offline, maar naast de echte golffan, zal dit weinig gamers aanspreken. Het helpt ook niet als je je spel start met een omhooggevallen commentator die je de knepen van het vak moet leren. Gelukkig moet je voor deze game niet de volle pot betalen en kan je hem al in huis halen voor 40 euro.

Pluspunten


  • Uitgebreid aanbod aan golfbanen gemaakt door de online gemeenschap
  • Maak een eigen "golfclan" met bijhorend clubhuis


Minpunten


  • Het blijft een golfspel
  • Online werkt niet altijd even goed
  • Vervelende commentator is vervelend
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
6.3/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
5/10
Duur
6/10

The Golf Club 2

Release
vr 30 jun, 2017
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
HB Studios
Ontwikkelaar
Maximum Games

Score

Verhaal
6.3/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
5/10
Duur
6/10